Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Heb jij al hout in je interieur verwerkt?

Hout is tijdloos. Het bestaat in zoveel kleuren en soorten dat er altijd wel iets tussen zit dat je aanspreekt. Hoe je dit vervolgens verwerkt in je huis is de volgende vraag. In deze blog geven wij je een idee hoe je hout kunt verwerken in je interieur.

Houten wandpanelen

Een nieuwe trend in woonland is het aanbrengen van houten wandpanelen. Zo’n houten wandpaneel is ideaal als je in huis een knus hoekje wilt creëren, bijvoorbeeld achter de fijne bank in je leefkeuken of achter je bed. Ook kun je ervoor kiezen om er een hele muur mee te decoreren. In dat geval kun je iets meer uitpakken. Ga je voor één element, dan zijn smalle latjes de trend. Bekleed je een hele muur met houten wanddecoratie, dan kun je voor grotere en grovere stukken hout gaan. Wellicht dacht je ook dat een houten plafond ouderwets was, maar de kans is groot dat je deze binnenkort ook weer gaat terug zien in de interieurs.

Houten meubels

De trends van dit jaar moedigen je aan om lekker veel te combineren, en met welk materiaal kun je beter combineren dan hout? Kijk vooral naar wereldse stijlen en pak daar de pareltjes uit. Hout kan prima met zachte stoffen samengaan zoals wol of satijn, maar staat ook leuk naast stoer materiaal zoals beton.

Houten wanddecoratie

Je kunt ook kiezen voor losse elementen als houten wanddecoratie. Het hout is iets subtieler aanwezig, maar het geeft de ruimte net iets meer warmte. Denk bijvoorbeeld aan een grote spiegel met een mooie houten lijst. Die past bijna in ieder huis en zorgt ervoor dat de ruimte een stuk groter oogt. Houd je juist meer van de mediterraanse stijl? Dan kun je ook kiezen voor een groot masker als houten wanddecoratie dat je kunt combineren met warme kleuren op de muur. Heb je niet zoveel ruimte voor grote elementen? Dan kun je ook denken aan een houten wandklok, praktisch en stijlvol.

https://wandpanelenhout.nl/houten-wanddecoratie/