Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Heeft corona invloed op de huizenmarkt?

Corona duurt nu al langer dan een jaar en heeft helaas invloed op iedereen. Ieder persoon, maar ook iedere branche wordt erdoor geraakt. Ook de huizenmarkt is geraakt door het coronavirus. Door het virus is het aantal woningbezichtigingen het afgelopen jaar meer dan twee keer verdubbeld. Wanneer je dus vorig jaar nog maar ongeveer vier concurrenten had, heb je er nu opeens tien. Of corona dus invloed heeft op de huizenmarkt? Het antwoord is heel duidelijk ja.

 

Laag aanbod

De huizenmarkt in Nederland is krap op dit moment. De cijfers geven dat aan. Er is te zien dat er een forse prijsstijging is en een toenemende schaarste. Hierdoor wordt er vaak overboden op een huis. In het eerste kwartaal van 2021 steeg de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen naar €385.000 euro. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020 is dit een stijging van ongeveer 15%. Wanneer we de makelaar Roermond of ergens anders in Nederland aanspreken om dit na te vragen blijkt dat dit de laatste twintig jaar niet meer is voorgekomen.

 

Overbieden

Doordat de huizenmarkt zo krap is momenteel, wordt er dus vaak overboden. Ook de makelaars merken dit. Makelaren, zoals bijvoorbeeld de makelaar Roermond, merken dat ze vaker worden ingeschakeld dan in 2020. Veel mensen zijn op zoek naar een huis en kunnen hierbij hulp gebruiken. Dan is een makelaar Roermond of ergens anders in Nederland een logische keuze. De makelaar is persoonlijk betrokken en heeft een uitgebreid netwerk van relaties.

 

Inschakelen

De makelaar Roermond kun je inschakelen. Je kunt dan kijken bij Van Cromvoirt Makelaars. Deze makelaar heeft meer dan 40 jaar ervaring en heeft een groot netwerk. Deze makelaar biedt altijd steun op maat. Of het nu is op gebied van sponsoring voor sportieve evenementen of maatschappelijke doelen of bij het vinden van jouw woning, niets is te gek.

https://www.vancromvoirt.nl/

Gerelateerde artikelen

Woning verkopen via beleggers en opkopers nieuwe rage

Fakro dakramen van hoge kwaliteit

Osmo Hardwaxolie