Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Het juiste moment voor buitenschilderwerk?

Het juiste moment voor buitenschilderwerk?

Als u voor het beste resultaat wilt gaan met uw verfwerk moet u met een paar factoren rekening houden zo kan ook de temperatuur invloed hebben op het eindresultaat. Maar wanneer is dan de beste timing voor het buitenschilderwerk.

Wat is het beste moment voor buitenschilderwerk?

Het beste moment voor buitenschilderwerk hangt af van de weersomstandigheden, en daarbij moet ook rekening gehouden worden met het weer de dagen erna wat soms wel is vergeten wordt. De beste maanden voor buitenschilderwerk zijn vanaf april tot oktober. Dit heeft te maken met de temperatuur in die tijd. De beste temperatuur om te schilderen ligt tussen de 12 en 24 graden. Dit heeft te maken met het drogen van de verf met een koude temperatuur zal de verf niet snel genoeg drogen en te warm weer kan er ook weer voor zorgen dat het niet goed opdroogt. Voor schilderwerk in de regio utrecht kunnen wij een schildersbedrijf utrecht aanbevelen om in te schakelen.

Gevolgen van een fout moment buitenschilderwerk

Waarom is het dan belangrijk om op te letten op welk moment geverfd ging worden? Met te warm weer kan de lucht onder de net aangebrachte verflaag niet voldoende ontsnappen en de lucht onder de laag te warm zal worden. Hierdoor zullen er blaasjes ontstaan. 

Met te koud weer kan het schilderwerk niet voldoende drogen en zullen er plekken ontstaan dit is natuurlijk zonde van uw schilderwerk. Dit geldt voor zowel de binnen schilderwerk als buitenschilderwerk alleen moet u bij binnen schilderwerk kijken naar de kamertemperatuur en niet de buiten temperatuur.

Tips voor buitenschilderwerk 

Voor het mooiste resultaat van uw buitenschilderwerk hebben wij wat tips op een rijtje gezet voor u.

Tip 1: Doe aan voorbereidingen, u moet buiten goed opletten in welke staat de muren zijn dat er bijvoorbeeld geen houtrot aanwezig is. Ook is het belangrijk dat er goed wordt schoongemaakt voor het verven en eventueel geschuurd wordt.

Tip 2: let goed op uw veiligheid, vaak zijn de muren buiten hoger als die binnen zijn waardoor er veel gebruik gemaakt moet worden van een ladder of stijger. Let hierbij dan wel goed op dat dit veilig gebeurt. Zo zal een stijger een veiligere optie zijn als een ladder.

Tip 3: de juiste materialen, er is een enorm breed aanbod in materialen. Zo zijn er niet alleen veel soorten verven maar ook de kwasten etc. hebben kwaliteit verschil. Zo is het vaak niet verstandig om maar voor de goedkoopste optie te gaan als deze kwaliteit minder is.

Tip 4: ga zorgvuldig te werk, het buitenschilderwerk gaat anders in zijn werking als het verven van uw binnen muren dit komt omdat er onder anderen ook meer verschillende lagen nodig zijn. Zo is er een ondergrond verf en een aflakverf nodig.

Bron: Schilder de koning