Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Het nut van een goede loungebank

Een comfortabele zitplek om in te relaxen is de hoofdzaak van elke woonkamer. Met zoveel verschillende keuzes in modellen, kleuren en bekleding, wordt het kiezen er voor de consument niet makkelijker op. Het is altijd goed te overwegen wat het beste bij uw inrichting past.

Velen denken misschien aan een standaard zitbank, maar het kan nog een tikkeltje comfortabeler door te kiezen voor een loungebank. De verschillende modellen loungebanken van Purewonen zijn ondanks, dat ze stijlvol en geschikt zijn om op te loungen, ook zeer functioneel, met sterke ontwerpen die ruimten kunnen aanvullen en voltooien.

Wat maakt het verschil tussen een lounge- en een gewone bank?

Het belangrijkste verschil tussen een loungebank en een traditionele bank is de rugleuning over de gehele lengte, de wat kortere lijkende rugleuning door de diepere zitting laat zich kenmerken door een liggedeelte links of rechts naar keuze. Dit maakt het ontspannen een stuk verleidelijker en geeft relaxen een heel andere dimensie. Met een loungebank weet u zeker dat u de beschikbare ruimte optimaal gebruikt zal.

Als er één meubelstuk is die het vermogen heeft om de stijl van uw persoonlijke woonruimte te definiëren, dan is dat wel een loungebank. Tegenover een gewone bank is een loungebank verkrijgbaar in een reeks stijlen, met een verscheidenheid aan functies. Het nadeel is wel, dat het kiezen daardoor een stuk moeilijker wordt.

Door zijn veelzijdigheid doen kleine kamers groter aan

Heeft u niet een al te grote woonkamer, kan een loungebank de kamer groter doen lijken. Met de juiste afmeting geeft een loungebank een visuele impact aan een ruimte, waardoor deze er sierlijker uit komt te zien dan met een traditionele zitbank. Soms werkt een standaard zitbank gewoon niet.

Vooral als de ruimte een onorthodoxe vorm heeft, kan het een hele puzzel zijn om woonkamer meubels te vinden die passen. Door een loungebank als centraal punt te gebruiken, ontstaat er een gezellige, asymmetrische ruimte voor meerdere personen om in stijl samen te genieten van bijvoorbeeld een sportevenement op televisie.

Bepaal zelf hoe een loungebank georiënteerd wordt

Het succesvol inrichten van een woonruimte begint met het analyseren van uw levensstijl. Wat wordt er het meest gedaan in die ruimte? Kijk u graag tv, dan zit u met een loungebank over het algemeen laag bij de grond. Dit betekent altijd goed zicht zonder onderbrekingen en afbreuk te doen aan de functionaliteit ervan. Met een loungebank kunt u met kussens meerdere ‘zithoeken’ creëren, ideaal voor een gezellige wijnavond met visite over de vloer.

Wanneer u de functie heeft bepaald, is het belangrijk welke vorm u voor ogen hebt. Heeft u een woonkamer die opgedeeld moet worden, omdat deze ook dient als eetkamer, dan is een strakke L-vorm een geweldige keuze om bij open ruimtes een scheiding te creëren. Eén ding staat vast, met een loungebank zal uw woonkamer nooit meer saai en eentonig zijn.

https://www.purewonen.nl/banken/lounge-banken/