Woning Ontwikkeling
Image default
Meubels

Het restylen van je huis: hoe doe je dat precies?

 

Als je je woning een make-over wilt geven, dan is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Afhankelijk van hoe grondig je je huis wilt restylen, zijn er bepaalde factoren die je onder de loep moet nemen om het resultaat écht goed te krijgen. Wat kan je nu zoal doen bij het restylen van je huis? En welke tips kunnen je alvast een goede kickstart geven bij het compleet opnieuw inrichten en afwerken van je woning? Hieronder lees je daar meer over!

Het restylen van je huis: 3 goede tips!

Een huis restylen is een heuse bezigheid, waar heel wat bij komt kijken als je het goed wilt doen. Volgende tips kunnen je goed op weg helpen: 

1. Kies andere kleuren 

De kleuren die in je interieur aanwezig zijn, hebben een enorm grote invloed op de uiteindelijke look en feel van elke ruimte. Als je elke kamer meteen een andere uitstraling wilt geven, dan is veranderen van kleurenpalet dus een goed idee. Natuurlijk komt daar wel heel wat opzoekwerk bij kijken, om nog maar te zwijgen van het schilderwerk dat je met doen. Het resultaat is dan wel een interieur dat meteen een compleet nieuwe look en feel heeft! 

2. Adere lampenkappen 

Ook verlichting is een belangrijk aspect bij het creëren van een complete inrichting. Als je ook aandacht wilt besteden aan de details bij het restylen van je huis, dan is het dus geen slecht idee om eens alternatieven te zoeken voor je huidige modellen. Wissel je traditionele, klassieke lampenkappen eens uit voor strakke, moderne varianten of modellen waar wat meer kleur in zit. Je zal versteld staan van hoe groot het effect op de algemene indruk van je interieur is! 

3. Hangende planten in je interieur 

Meer groen is altijd een goed idee als je je inrichting wat meer leven in wilt blazen, dat is geweten. Ben je op zoek naar de beste planten die zo’n effect hebben en tegelijkertijd weinig ruimte innemen in een kleine woning? Dan zijn hangplanten perfect. Je zou dit kunnen afstemmen met een interieuradviseur. Met hangplanten creëer je een rustgevende, natuurlijke look in je woning én zorg je er tegelijkertijd voor dat een kale muur toch wat kleurrijker en mooier oogt. Als je weet dat je door middel van dergelijke planten geen extra plaats verliest op de grond, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen! 

4. Schuif met je meubels 

Ten slotte kan je bij het restylen van je huis ook rekening houden met de locatie van alle meubelstukken en voorzieningen. Vaak is er niet méér voor nodig dan een nieuwe lay-out of indeling om je woning meteen een unieke, nieuwe look te geven. Werk hierbij op basis van een plan, in je hoofd of op papier, zodat je niet voor onverwachte obstakels komt te staan. Wie weet vind je wel een nieuwe opstelling die perfect bij je nieuwe woonstijl past!