Woning Ontwikkeling
Image default
Dienstverlening

Scheiden zonder zorgen: voor iedereen mogelijk

Alleen al de beslissing om te gaan scheiden is een vreselijk moeilijke. Het is ook een beslissing waar vaak jaren twijfel en verdriet aan vooraf is gegaan. Nu je de knoop dan eindelijk hebt doorgehakt, wil je ook dat het proces in gang wordt gezet. Maar waarschijnlijk heb je ’t al begrepen of gelezen: een scheiding is niet zomaar even geregeld. Er komt veel bij kijken, zeker als jullie kinderen hebben. En in sommige gevallen is er ook sprake van een enorm vertragende factor: onenigheid. Zeker als jullie er samen niet uitkomen is een scheidingsmediator een verstandige stap.

 

Via bemiddeling tot elkaar komen

Het is helaas aan de orde van de dag: mensen die ooit verliefd waren en later van elkaar hielden, staan nu lijnrecht tegenover elkaar. Er is boosheid, er is verdriet, er is onbegrip. Niet zo vreemd natuurlijk dat je in die sfeer nauwelijks tot elkaar komt. Dat is wel nodig om te kunnen scheiden zonder zorgen. Anders blijf je het oneens over allerlei zaken. Soms kan een vriend of een vriendin nog helpen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Maar voor diegene is het ook erg lastig om geen partij te kiezen. Hij of zij wil ook geen van beiden benadelen en is misschien ook emotioneel te betrokken. Dat geldt niet voor een scheidingsbemiddelaar of mediator. Die heeft enerzijds wel begrip voor emoties, maar laat zich er niet door leiden of beïnvloeden. Hij kan, vanuit zijn professie, zakelijk naar de situatie kijken en weet wat er nodig is om goed uit elkaar te gaan.

 

Scheiden zonder zorgen: ook voor jou

Een scheidingsmediator bemiddelt en zorgt ervoor dat de scheiding naar beider tevredenheid wordt geregeld. Wel moeten jullie allebei bereid zijn om wat water bij de wijn te doen. Waar je hier wat moet toegeven, krijg je daar wel wat jij graag wil. En zo geldt het andersom ook voor jouw partner. Hoe eerder de strijd voorbij is, hoe beter het voor jullie is. Des te eerder kunnen jullie namelijk een begin maken met een nieuw leven.

Gerelateerde artikelen

Wat komt er allemaal kijken bij het kiezen van dakbedekking

Stel veiligheid voorop en laat een keuring uitvoeren aan uw verwarmingsketel

Succesvol liefde vinden met Search4Love