Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Het verkopen van een woning kan tegenwoordig heel snel

Vina Funda gaat de verkoop van een woning vlug, omdat er genoeg kopers zijn. Echter doordat er een intakegesprek, uitgebreide waardebepaling en wellicht ook het vergelijken van verschillende makelaars aan vooraf gaat, kan het toch nog wel een maand duren voordat een ‘spoedige verkoop van een woning’ daadwerkelijk in de laatste fase zit. De overdracht tellen even niet mee, omdat als de financiering rond is er in vele gevallen een waarborgsom naar de notaris wordt gestuurd en afhankelijk van de aanvangsdatum en wensen van de verkoper/koper kan de datum bijvoorbeeld heel ver of juist heel dichtbij de onderhandelingsfase komen.

Is het mogelijk een woning binnen één week te hebben verkocht?

Het kan echter nog veel sneller als u verkoop aan een opkoper. Opkopers deden vroeger ook nog wel wat bemiddelwerk, maar tegenwoordig kopen ze echt alles op binnen enkele dagen of soms zelfs uren. Zij nemen we veel zorgen uit handen en u bent kunt al een krabbeltje hebben gezet 1 dag nadat u een vrijblijvend bod heeft geaccepteerd. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld mogelijk om werkelijk na één week alles afgerond te hebben. Het is mogelijk om een woning binnen één week te hebben verkocht als er sprake is van een afbetaalde woning. Als er nog iets openstaat dient u rekening te houden met de verwerkingstijd van de hypotheek verstrekker. Maar ook dat kan tegenwoordig binnen enkele dagen al gebeurt zijn. Toch dient u er rekening mee te houden dat het 2 tot 3 weken duurt in het snelste geval.

Geen voorbehoud van financiering = directe en snelle zekerheid 

Echter heeft u in die fase al volledige zekerheid, omdat opkopers en beleggers bieden zonder enige vorm van voorbehoud van financiering. Direct zekerheid en u kunt verder met uw leven en de mogelijke investeringen die u met de overwaarde wilt doen.!

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/

Gerelateerde artikelen

Veranda laten maken?

Verliefd op Valkenburg

De hulp inschakelen van een aankoopmakelaar