Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Hiervoor zijn chemische ankers essentieel

Bij chemische verankering wordt voor het inbrengen een hars gespoten in het gat. Hiermee worden oneffenheden op een natuurlijke wijze gevuld door de chemische stof, waardoor het gat lucht- en waterdicht is. Het is bij uitstek geschikt voor toepassingen met hoge belasting, in vrijwel alle gevallen is de resulterende hechting sterker dan het basismateriaal zelf en aangezien het systeem is gebaseerd op chemische hechting, wordt er onbelaste spanning op het basismateriaal uitgeoefend zoals bij expansie ankers en zijn daarom ideaal voor bevestiging nabij de rand, gereduceerde centrum- en groepsverankering en gebruik in het beton van onbekende kwaliteit of lage druksterkte. Een ander belang van chemische ankers en vullingen is dat ze geschikt zijn voor het bevestigen van materiaal dat zich dicht bij een rand bevindt. Het is ook mogelijk om ze te gebruiken voor verlijming met verminderde druksterkte.

 

Chemische verankering zorgt voor een uitstekende verankering van draadeinden, bouten, schroeven en dergelijke in holle en massieve ondergronden. Voorbeelden zijn metselwerk, hol metselwerk, beton en cellenbeton. Chemische ankers zijn ook de perfecte oplossing voor het duurzaam verankeren van zonwering, kozijnen en leuningen. Ook is het een goed alternatief voor synthetische reparatiemortel voor bijvoorbeeld beton. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten chemische ankers en het belang hiervan.

Chemisch anker van polyester

Chemische ankers van polyester zijn een gebruikelijk injectie verankeringssysteem op de markt dat gemakkelijk te gebruiken en breed toepasbaar is. 2-componenten zijn gevuld in verschillende maten van de dubbele injecteerbare cartridge. Het is een reactieve hars die wordt gebruikt voor de productie van 2-componenten injectiemortel. Ze worden gebruikt voor het bevestigen van stalen deuvels, trappen, leuningen, gevels van gebouwen, geluidsschermen, pijpleidingen, luifels, beugels, wapeningsverbindingen na installatie. Het kan ook worden gebruikt voor middelzware belasting, verankering met draadstangen en wapeningsstaven op droog beton of ongescheurde ondergrond.

Chemisch anker van onverzadigd polyester

Een onverzadigd polyester chemisch anker is een reactieve hars die wordt gebruikt voor de productie van een 2-componenten injectiemortel, waarbij zowel onverzadigde polyesterharsen opgelost in styreen als styreenvrije onverzadigde polyesterharsen met styreen gerelateerde monomeren als reactief oplosmiddel worden gebruikt. Verschillende formuleringen bieden een veelzijdig scala aan toepassingen en voordelen. In moderne producten zijn harsen met een lager niveau ontworpen voor gebruik in metselwerk en ongescheurde betontoepassingen. Aan de bovenkant kunnen methacrylaten en pure epoxy’s worden gebruikt in meer stressvolle toepassingen, zoals gescheurd beton, wapening en seismische omstandigheden.

Hybride systemen

Het hybride systeem bevat een tweedelig chemisch anker dat is ontworpen om snel uit te harden, zodat u het bevestigingspunt eerder kunt belasten dan met een epoxy-anker. Het kan overal worden gebruikt waar een draadstang of wapening in beton nodig is. Of u nu verankering nodig heeft voor structurele staalverbindingen zoals stalen balken of kolommen aan beton, constructies zoals stellingen, geluidsschermen of hekwerken, zeer reactieve harsen kunnen in het boorgat worden geïnjecteerd voordat de stalen bout of bout wordt ingebracht. Het reagerende mengsel vult alle oneffenheden op en maakt het gat luchtdicht met volledige hechting, wat zorgt voor extra belastbaarheid. Het versterkt ook de structuur van de betonnen muren en rond het boorgat, waardoor het bestand is tegen scheuren. Ten slotte stelt chemische verankering de installateur in staat om kleine aanpassingen te maken aan de uitlijning van de stijl terwijl het chemische mengsel nog aan het uitharden is.

 

https://www.sympafix.com/producten/chemische-ankers