Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Hoe kies je de beste kleur voor je muur

Wanneer je uit huis gaat en eindelijk je eigen huis mag inrichten en naar jou smaak mag stijlen. Het is voor velen iets heel belangrijks. Jouw stijl in huis en je interieur zegt veel over jouw als persoon. Momenteel zijn er ontzettend veel mogelijkheden in kleuren en stijlen voor in huis als in je meubels of de muurkleur die je gaat kiezen. Het is vaak makkelijk en handig als je van te voren gaat kijken welke kleuren jouw aanspreken en welk soort stijl jij graag wilt nabootsen. Het kan zijn dat je van een hele strakke uitstraling houd, dan kies je vaak voor neutrale kleuren als wit, grijs of zwart. Houd jij van een gezellige knusse stijl? Dan kies je vaak voor de kleuren bruin, beige of taupe.

3 stappen die jouw helpen bij het kiezen van je kleur muur

1. bekijk de ruimte waarin je de kleur muur moet kiezen goed. Wil je graag een grote ruimte creëren? Kies dan voor lichtere kleuren, en door eventueel het plafond in dezelfde kleur te verven, creëer je ook nog een hogere ruimte. Wil je graag een knusse ruimte? Kies dan voor wat donkerdere kleuren.

2. welke kleur je kiest hangt helemaal af van wat jij mooi vindt en wat je graag met de ruimte wilt doen. lichte kleuren maken de ruimte groter en geven een rustige uitstraling. Donkere kleuren maken de ruimte kleiner en kunnen een knussige sfeer geven. Wil je graag dat dingen opvallen? Zorg dan dat er veel contrast in je muur en meubels zit.

3. Je muur uiteindelijk verven. Je hebt de kleur of kleuren gekozen en nu kun je naar de winkel om je verf te halen. Bedenk voor jezelf goed hoeveel verf je nodig hebt en in welke kleur je de muur gaat verven. Denk bijvoorbeeld aan de lagen, hoe vaak moet ik erover heen verven. Welke achtergrond heeft de muur? Is de muur wat donkerder en wil je er licht overheen verven, dan moet je dit wel een paar keer over doen. Zo bepaal je hoeveel verf je nodig heb.