Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Is een elektrische vloerverwarming iets voor jou?

Als je niet langer meer koude voeten wilt is een elektrische vloerverwarming zeker iets dat je kan overwegen om aan te schaffen. Een elektrische vloerverwarming kent vele voordelen. De meeste verwarmingssystemen maken gebruik van een cv-installatie. Een vloerverwarming heeft dit niet. Deze kan namelijk warmte creëren aan de hand van stroom. 

Een vloerverwarming kent vele voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de installatie hiervan. Een vloerverwarming installeren gaat sneller dan je zou denken. Een ander voorbeeld is dat de vloer altijd snel opgewarmd wordt. Daarnaast is een vloerverwarming geschikt als hoofdverwarming maar ook als bijverwarming. Last but not least de vloerverwarming is ook energiezuinig. Dit komt omdat de aansturing hiervan gedaan wordt door slimme thermostaten.

 

Duurzaam

Als je een goed geïsoleerde woning hebt, is een elektrische vloerverwarming zeker een duurzame keuze. De ruimtes worden zeer efficiënt verwarmd omdat je kan afstemmen welke ruimtes verwarmd moeten worden. Woon je in een nieuwbouwwoning? Dan is het advies ook om een vloerverwarming aan te schaffen omdat dit soort woningen uiterst geschikt zijn voor vloerverwarmingen.

 

Nu kan een vloerverwarming uitkomst bieden voor jouw woning, maar er zijn wel dingen waar je op moet letten. Het soort vloer dat je legt namelijk. Want let wel op, sommige vloeren werken niet goed bij vloerverwarming. Je kan veel vloeren combineren met vloerverwarming, denk hierbij bijvoorbeeld aan pvc, laminaat en tapijt. Echter is elke vloer verschillend dus let op de dikte van de vloer. Zo weet jij of jouw vloer geschikt is voor de vloerverwarming.