Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Je woning verkopen in de zomer

Ben je van plan om deze zomer je huis te verkopen? Regelmatig komt de vraag voorbij: ‘Is het verstandig om je huis te verkopen in de zomer?’. Wij hebben een aantal redenen op een rijtje gezet waarom het een goede keuze kan zijn!

Mensen hebben meer tijd

In de zomer hebben mensen over het algemeen een stuk meer tijd om eens rustig de tijd te nemen om woningen te gaan bezichtigen. Daarnaast zorgt de corona crisis er ook nog eens voor dat er een stuk minder mensen op vakantie gaan dit jaar.

De uitstraling van je huis

Wanneer je een huis gaat bezichtigen draait alles om gevoel. Dit is uiteindelijk het gene wat doorslaggevend zal zijn om voor een woning te kiezen. Je kunt je voorstellen dat in de zomer, wanneer alles er vrolijk en levendig uitziet, je een stuk meer indruk maakt met je woning dan op een regenachtige winterdag.

Meer tijd voor een bezichtiging

Tegenwoordig is iedereen ontzettend druk. Het kan best lastig zijn om een bezichtiging in te plannen. Natuurlijk zorgt de zomer er al voor dat mensen een stuk meer thuis zijn en tijd hebben, maar daarnaast is het ook nog eens langer licht waardoor je ook in de avond een bezichtiging in kunt plannen.

Minder aanbod

Regelmatig zien we voorbijkomen dat er wordt beweerd dat het beter is om je woning niet in de zomer te verkopen. Natuurlijk is voor beide wat te zeggen. Toch zien we dat er in de zomer vaak minder aanbod is. Je kunt dit zien als iets negatiefs, maar dit hoeft het zeker niet te zijn. Minder aanbod betekent namelijk ook minder concurrentie!

Je woning verkopen in de zomer biedt dus ook een hoop voordelen. Het kan best lastig zijn om te bepalen wat nu precies het beste moment is. Daarom is het altijd verstandig om eens langs te gaan bij een makelaarskantoor om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.