Woning Ontwikkeling
Aanbiedingen

Lees meer over kunststof rijplaten

Als je in een situatie een tijdelijk pad moet hebben dat zowel voor voetgangers als fietsers of zware voertuigen en machines toegankelijk moet zijn, dan gebruik je hier kunststof rijplaten voor. Dit zie je vooral op evenemententerreinen of in de bouw. Je kunt ook kiezen voor andere materialen dan kunststof. Echter is het voordeel van kunststof dat het erg licht van gewicht is, maar toch veel gewicht kan dragen. Kunststof is namelijk een enorm flexibel materiaal dat niet snel breekt. Benieuwd naar waar je deze platen kunt kopen? Lees meer over kunststof rijplaten.

Verschillende materialen

Er zit een verschil tussen rijplaten met HD en zonder HD. De platen met HD hebben een aantal voordelen ten opzichte van degene zonder. Zo zijn deze platen ten eerste koppelbaar middels de koppelstukken aan de uiteinden. Daarnaast zijn de handgrepen netter afgewerkt, zijn de platen onbreekbaar en zijn ze maatvast.

Je kunt ook nog kiezen voor stalen rijplaten. Deze zijn verkrijgbaar in grotere formaten en kunnen nog zwaardere voertuigen of machines dragen. Als je met echt zware voertuigen gaat werken, zijn stalen platen aan te raden. Daarnaast zijn stalen platen lastig om te stelen, wat helaas nog wel eens gebeurt. Doordat ze zo zwaar zijn in tegenstelling tot kunststof platen, kun je deze platen gewoon op het terrein laten liggen.