Woning Ontwikkeling
Image default
Tuin en buitenleven

Maak van uw tuin een welness tuin

Maak van uw tuin een welness tuin

U zoekt een nieuw ontwerp voor uw tuin en wilt hier echt iets bijzonders van maken? Een plek waar u tot rust kunt komen en waar u graag door zult willen brengen? Dan is het goed om eens te overwegen hier een wellness tuin van te maken. Dit is een tuin met elementen die er specifiek op gericht zijn u optimaal te laten genieten. U kunt hier zelf mee aan de slag gaan, of overwegen hier een professionele hovenier voor in te schakelen.

Een wellness tuin is een tuin die is ontworpen om te dienen als een rustgevende en ontspannende plek. Er zijn verschillende elementen die u kunt toevoegen aan uw tuin om hier een rustgevende en ontspannende sfeer aan te geven. We zetten een aantal opties voor u op een rijtje.

Speel met waterpartijen

Water is altijd een rustgevend element voor een tuin. Denk hierbij aan fonteinen, vijvers of kleine watervallen. Deze kunnen een rustgevende en meditatieve sfeer oproepen. Het geluid van stromend water is daarbij ook nog eens bewezen als ontspannende factor. Een hovenier kan voor u een plan maken om water in uw tuin zo goed mogelijk te benutten.

 

 

Zorg voor rustgevende kleuren

Het is een goed idee om kleuren aan een tuin toe te voegen. Kies voor uw wellness tuin voor rustgevende kleuren voor zowel de planten als het tuinmeubilair. Kleuren zoals blauw, groen en paars dragen bij aan een rustgevende sfeer in uw tuin. Deze mogen dan ook niet in uw rustgevende tuin ontbreken.

Tot rust komen op meditatieplekken

In een tuin met een rustgevende sfeer mogen meditatieplekken eigenlijk niet ontbreken. Maak hiervoor gebruik van rustgevende en comfortabele meubels, zoals hangmatten of ligstoelen, om een meditatieplek te creëren waar u kunt ontspannen en helemaal tot rust kunt komen.

Sfeervolle verlichting mag niet ontbreken

We nemen aan dat u ook in de avonduren van uw rustgevende tuin gebruik wilt gaan maken. Sfeervolle verlichting is dan onmisbaar. Overweeg bijvoorbeeld kaarsen of lampjes, om de tuin ’s avonds een aangename, ontspannen sfeer te geven.

Nog meer ontspannen met aromatherapie

Gebruik essentiële oliën of planten met een aangename geur om de tuin een rustgevende sfeer te geven. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren met behulp van geurende planten of door het gebruik van een aroma diffuser.

Neem contact op met een hovenier

We hebben u nu een aantal voorbeelden gegeven van elementen die perfect geschikt zijn voor een wellness tuin. U kunt hier natuurlijk ook altijd even over praten met een hovenier. Deze hebben veel ervaring met de aanleg van tuinen en weten als geen ander wat er allemaal mogelijk is in uw tuin. Ook kan een hovenier met ideeën komen waar u zelf misschien niet aan heeft gedacht.