Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Met deze stappen begin jij een eigen kledingmerk

Fashion speelt een steeds grotere rol binnen onze samenleving. Men is er steeds meer mee bezig en dit zie je ook terug in het aanbod van winkels. Zo koop je bij C&A kleding voor de doorsnee persoon, bij Hugo Boss wat zakelijkere kleding en bij koncept in gold we trust of black bananas, dit valt meer onder de streetwear categorie. Zo is er dus voor ieder wat wils. Er zijn ook specifieke scholen in Nederland die je leren over mode en hoe je dit zelf kunt ontwerpen. Veel mensen lijkt het namelijk wel leuk om zelf een kledingmerk te beginnen. Maar hoe doe je dat nu precies? In deze blog vertellen we jou precies waar je rekening mee moet houden.

 

 

Houdt de volgende zaken in je hoofd

Het maakt niet uit wat voor soort kleding je gaat ontwerpen, je hebt altijd een plan nodig. In de bedrijfswereld wordt dit ook wel een businessplan genoemd. Hier staat eigenlijk alles in op het gebied van financiën en marketing. Verder moet je nog rekening houden met het bedenken van een bedrijfsnaam, want zonder ben je niks. Bij een bedrijfsnaam hoort ook een logo. Je moet van tevoren goed uitzoeken of de bedrijfsnaam niet al bezet is. Stel je voor dat je allang was begonnen en na een maand kom je erachter dat deze naam al bezet is! Gelukkig zijn er op het internet verschillende tools die je kunnen helpen bij de controle van een bedrijfsnaam.

 

De kleding zelf

Uiteindelijk gaat het om de producten die je verkoopt, de kleding dus. Voordat je dit kunt laten produceren moet je een aantal zaken doornemen. Wat voor soort kleding wil je überhaupt? Van welke stof moet de kleding gemaakt worden? Heb je dit een beetje bepaald, dan is het tijd om je eerste sample te laten maken.  Dit is een soort prototype dat je krijgt opgestuurd om te kijken of je er tevreden mee bent. Let wel op met welke fabrikant je in zee gaat. De fabrikant die het voordeligste is hoeft niet per se de beste keuze te zijn. Kwaliteit staat voorop.

https://konceptstore.nl/collections/in-gold-we-trust