Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Multi functionele beton elementen voor de tuin

L-elementen hebben hun effectiviteit door de jaren heen meer dan bewezen. Hoewel er nog tal van andere constructies mogelijk zijn, blijken L-elementen toch de eenvoudigste en de snelste oplossing te zijn om een keermuur te maken. L-elementen worden ook gebruikt om grond van verhoogde borders op hun plaats te houden. Daarnaast zijn L-elementen ideaal om een groot hoogte verschil op te vangen in de tuin.

Snel een keerwand realiseren

Een keermuur of keerwand is een stijf grond of waterkerend bouwwerk dat door een groot gewicht en een brede voet een standzekerheid kan bereiken. De L-elementen worden langs elkaar geplaatst waardoor een betonnen bouwwerk ontstaat met een groot draagvermogen. Kenmerkend voor L-elementen is dat een een deel van het benodigde gewicht wordt geleverd door de grond die op de fundatieplaats rust. Zo creëert materiaal besparing. Een keermuur wordt altijd in een L- of T-vorm gebouwd.

Overige toepassingen

Naast bovengenoemde toepassingsmogelijkheden kun je met L-elementen ook je creativiteit tot uiting brengen. Je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken om er plantenbakken, een omheining van tuin of vijver, een terras van maken. Denk je eens in wat je er allemaal mee kunt doen als je ze gaat stapelen.

Maak een mooie voorraadbak voor de houtblokken voor de open haard of voor het speelgoed van de kinderen. L-elementen worden zelfs gebruikt als verhoging voor de douchebak of als zandbakrand.

https://wonen-interieur.com/

Gerelateerde artikelen

Voordelen van een houten vloer

Wat zijn de pluspunten van COREtec PVC?

Deens is ook het adres voor feestelijke accessoires!