Woning Ontwikkeling
Image default
Verbouwen

Passende marmeren eettafel voor de keuken nodig? Enkele tips volgen hier!

Ben je druk bezig om jouw woning van een nieuw interieur te voorzien? Dan komt er ongetwijfeld ook een nieuwe eettafel in de keuken. Het vinden van een geschikte tafel voor in de keuken is geen gemakkelijke opgave. De kans is dan ook groot dat je inmiddels al behoorlijk wat eettafels bekeken hebt. Maar heb je ook al gekeken naar een marmeren eettafel? Dit is namelijk een tafel die vaak zonder problemen in een keuken past. Waarschijnlijk heb je nog niet eerder naar marmeren tafels gekeken. In dat geval weet je vast en zeker niet waar je op moet letten. Daarom helpen wij jou een handje in jouw zoektocht. Hieronder geven we je namelijk een aantal handige tips om een passende marmeren eettafel voor in de keuken te vinden.

1. Laat je niet afschrikken door de prijs

Veel mensen schrijven een marmeren tafel op voorhand al af. De voornaamste reden hiervoor is de prijs. Een tafel van marmer is namelijk niet bepaald goedkoop. Dit komt doordat marmer een gesteente is dat wordt gezien als luxeproduct. Er zijn genoeg mensen die hierdoor denken dat zij zich geen marmeren tafel kunnen veroorloven. Daarbij komt dat er veel mensen zijn die vinden dat een tafel van marmer veel te duur is.

Laat je echter niet afschrikken door de prijs van een marmeren eettafel. Marmer is namelijk een kwaliteitsproduct. Indien je voor een tafel van dit materiaal kiest, betekent dit dat je niet binnen de kortste keren weer een nieuwe tafel moet kopen. Met een marmeren tafel kun je de komende jaren dus weer vooruit. Op de korte termijn is het een behoorlijk investering, maar je smeert het geld uiteindelijk uit over meerdere jaren. Een marmeren eettafel kan op de lange termijn zelfs goedkoper zijn dan eettafels van andere materialen.

2. Kies een kleur die aansluit bij de rest van jouw keuken

Wie aan marmer denkt, denkt al snel aan een crème-achtige tot witte kleur. Marmer kan inderdaad deze kleur hebben, maar het is niet zo dat marmer standaard crème of wit is. Het gesteente is namelijk in verschillende soorten verkrijgbaar. Dit betekent dat je dus uit meerdere kleuren kunt kiezen wanneer je voor een marmeren tafel gaat. Uiteraard wil je wel een tafel die qua kleur aansluit bij de rest van jouw keuken. Zorg er daarom voor dat je eerst weet hoe jouw keuken er verder uit komt te zien voordat je op zoek gaat naar een marmeren eettafel.

3. Denk na over het onderstel en de vorm

Indien je een marmeren eettafel wilt, moet je over verschillende zaken nadenken. We haalden hierboven al de kleur van het blad aan, maar er is meer. Je moet namelijk ook bepalen wat je voor een onderstel onder het marmeren blad wilt. Moet dit een onderstel van staal worden of wil je toch liever een houten onderstel? Zorg ervoor dat je dit weet voordat je begint aan jouw zoektocht. Dat geldt eveneens voor de vorm van de tafel. Je kunt namelijk een rechthoekige marmeren eettafel kopen, maar ook een ronde. Kortom: je moet goed weten wat je wilt voordat je op zoek gaat naar een eettafel van marmer.