Woning Ontwikkeling
Image default
Dienstverlening

Plek van een airco

Een airco kan in principe in elke kamer in een huis geplaatst worden. Maar hierover moet goed nagedacht worden. Sommige airco’s kunnen namelijk nogal wat lawaai maken, waar je niet echt op zit te wachten als je lekker wil slapen. Hierom is het van belang om de airco op een goede plek te plaatsen, zodat het wel verkoeling biedt maar je geen last hebt van het geluid. De meeste mensen hebben voorkeur voor de slaapkamer, omdat in deze ruimte vaak de grootste wens is voor verkoeling op hete dagen. Slapen in de hitte vinden veel mensen namelijk lastig. Airco inclusief montage kun je aanvragen bij een bedrijf, en zij kunnen je ook helpen met het uitzoeken van een goede en gepaste ruimte. 

Soorten airco

Er zijn veel verschillende soorten airco’s, dus het is handig om van tevoren te kijken welke airco jij het fijnste vindt. Airco’s zijn er in allerlei soorten en maten. Welke je nou kiest hangt af van een aantal zaken. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen een mobiel of vast airco systeem. Hier zitten verschillen tussen. Een mobiele airco kan namelijk worden verplaatst. Dit is heel handig, want zo kun je altijd de kamer verkoelen die je op dat moment verkoelt wil hebben. Wel een nadeel hieraan is dat deze airco minder energiezuinig is dat een vaste airco. Een vaste airco wordt in één ruimte geïnstalleerd en kan hierna niet meer verplaatst worden. Ook kun je nog kiezen tussen verschillende merken van airco’s. 

Onderdelen van een airco

Een aircosysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Eén hiervan is een compressor. Dit zuigt koudemiddel uit de evaporator en vervolgens wordt dit doorgepompt naar de condensor. De evaporator en de condensor zijn dus de andere onderdelen in een airco. In de condensor wordt het koudemiddel warm, hierna wordt het in de evaporator weer kouder en vervolgens wordt dit gecirculeerd in de ruimte waar de airco in geplaatst is.