Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Een hypotheek met BKR registratie, kan dat?

Nederlanders zijn in Europa kampioen sparen maar ook kampioen in de hoogte van de schulden En dat is ook logisch. We zijn namelijk best een rijk landje. Heel erg veel mensen in Nederland hebben een krediet bij de bank, een creditcard, een nieuw gekochte auto op afbetaling of een andere afbetaling. Het komt vaak voor dat dit nog al eens mis gaat. Een vergeten te betalen rekening of aflossing is snel tot stand gekomen. Veel mensen krijgen dan te horen van een bank dat ze niet in aanmerking komen voor een hypotheek vanwege de achterstand in betaling. Heb jij dit ook? Geen probleem. je bent niet de enige! En je kan zeker wel een hypotheek krijgen om jouw droomhuis te kopen. Je krijgt ook een hypotheek met BKR.

 

De waarheid over een hypotheek met BKR registratie

Dat je geen hypotheek kan krijgen met BKR registratie is een fabeltje. Natuurlijk zijn sommige banken huiverig om mensen met een BKR registratie een hypotheek aan te bieden. Deze banken doe dat niet omdat ze bang zijn dat je niet kan voldoen aan je maandelijkse aflossing omdat je maandelijks meerdere aflossingen op kredieten moet doen. Daarnaast zijn banken zeer huiverig voor wanbetalers. Er zijn echter genoeg banken die wel dat risico willen nemen en realistisch kijken naar BKR registratie. Een hypotheek met BKR is voor hun gewoon mogelijk. Het enige dat zij doen is een risicoanalyse maken. Daarom kan het zijn dat de rente die je maandelijks voor deze hypotheek betaald iets hoger is dan dat mensen zonder BKR betalen.

 

BKR registratie

Er zijn verschillende BKR registraties. Iedereen met een aflossing of krediet staat in dit BKR register met een codering. Maar elke codering heeft een ander risico. Als je immers een keer een maandelijkse afbetaling voor je auto hebt gemist is dat niet gelijk voor alle banken een reden om een hypotheek af te wijzen. De enige absolute reden voor afwijzing is omdat je onvindbaar (of onbereikbaar) bent en niet aan de afbetaling voldoet. Zelfs als je uiteindelijk de auto niet kon afbetalen bestaat er nog een kleine kans dat je een hypotheek met BKR kan krijgen.

Een BKR registratie is niet het einde van jouw droom om je eigen huis te bezitten. Er zijn namelijk meerdere hypotheek aanbieders, en meerdere BKR registraties. Als je een achterstand in je maandelijkse betalingen aan het inhalen bent, betekent dat niet dat je nooit meer voor een hypotheek in aanmerking komt! Je moet alleen de juiste bank vinden die het risico (eventueel met een licht hogere rentepercentage) aan durft.

Gerelateerde artikelen

Hypotheekadvies Tilburg helpt je met het kopen van je droomhuis

Een daklekkage, snel handelen!

Hypotheek oversluiten, wat is het? En hoe werkt het?