Woning Ontwikkeling
Image default
Dienstverlening

Riool Amsterdam

In 1906 is Amsterdam gestart met de aanleg van een gemengd riool. In dit gemengde riool werden regenwater en afvalwater via een rioolstelsel afgevoerd. Dit was vooral vanwege het feit dat steeds meer woningen een toilet kregen en aangesloten werden op een waterleiding. In 1930 is Amsterdam begonnen met de aanleg van een gescheiden systeem. Regenwater werd zodoende apart afgevoerd en geloosd op de oppervlakte. Afvalwater uit de huizen en bedrijven werden via het gescheiden riool afgevoerd naar een installatie die het water vervolgens zuiverde. De riolering in Amsterdam is dus eigenlijk pas ruim 100 jaar oud. Al waren er voor die tijd wel primitieve manieren om water af te voeren.

Verstoppingen in het riool

Sinds de aanleg van de riolering in Amsterdam kwamen de problemen al snel naar boven. Allerlei soorten verstoppingen zorgden ervoor dat het afvalwater van huizen en bedrijven niet goed afgevoerd werd. Ook overvloedig regenwater vormde regelmatig voor problemen met de riolering in Amsterdam. In de huidige tijd bestaan deze problemen nog steeds en zijn er zelfs meer soorten verstoppingen die aan het licht komen. Denk maar aan een verstopping in bad, keuken of toilet die nogal eens zorgen voor veel overlast voor bedrijven en woningen in Amsterdam. Bij een rioolverstopping wil je natuurlijk dat deze snel opgelost wordt. Gelukkig zijn er in Amsterdam veel ontstoppingsbedrijven actief die je kunnen helpen bij verstoppingen, inspecties van het riool en zelfs een compleet nieuw riool kunnen aanleggen.

Buunk.nl

Buunk.nl is een ervaren en deskundig ontstoppingsbedrijf. Het werkgebied is groot Amsterdam en met de 24 uurs service staan de ontstoppers snel bij je op de stoep om elk soort verstopping in het riool grondig en effectief op te lossen. Rioolreiniging in Amsterdam of riool ontstoppen in Amsterdam? Schroom dan niet om direct contact op te nemen met Buunk rioolservice Amsterdam.