Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Verliefd op Valkenburg

Wie is er niet een dagje, een weekend of zelfs een week in Valkenburg geweest? Een heerlijk plaatsje, waar je onder andere grotten kunt bewonderen en winkeltjes kunt afstruinen. Een stad in het Zuiden van het land die veel bekendheid geniet. Maar wist je dat Valkenburg nog meer biedt?

Station Valkenburg

Valkenburg was in het begin een vrij geïsoleerd gebied. Daar kwam in 1853 verandering in. Toen ging namelijk spoorlijn Aken – Maastricht in gebruik met station Valkenburg. Station Valkenburg is zelfs het oudste stationsgebouw dat nog in gebruik is. Inmiddels is Valkenburg voor heel veel toeristen een leuke plaats om te verblijven.

Wonen? Kies een makelaar in Valkenburg

Het is onterecht om te zeggen dat Valkenburg alleen leuk is voor toerisme. Valkenburg is veel meer dan dat. Het is een volwaardige plaats die zeker ook voor inwoners veel te bieden heeft. Sowieso is een deel van het centrum van Valkenburg beschermt als rijksbeschermd gezicht van Valkenburg. Het is heel bijzonder om in zo’n historische plaats gewoon te wonen. Het is een hele beleving dat je als het ware in oude historie leeft.

Wil je er wonen? Zoek dan een makelaar Valkenburg. Met een makelaar Valkenburg in de arm, moet het lukken om uiteindelijk een fijn plekje te veroveren in Valkenburg.

Toerisme in Valkenburg

Natuurlijk, het toerisme kun je niet wegdenken in Valkenburg. Het is nu eenmaal een hele populaire plaats voor toeristen. Het is ook begrijpelijk, want de grotten, de kasteelruïne, de winkeltjes en de horeca zorgen voor veel plezier.

Groen in Valkenburg

Wat ook zo fijn is aan Valkenburg, is het vele groen dat er is. Er zijn veel mooie plekken waar je ‘groen kunt snuiven’. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Den Halderpark, Park Dersaborg, het Odapark en Kasteelpark Oost. Hier heb je rustplekken, gazons, bomen, bloemen. Daarnaast vind je er ook diverse soorten kunst. Verder zijn er ook nog mooie natuurlijkparken zoals het Kuurpark, het Polferbos en het rotspark. Wil je een mooie wandeling? Dan zit je hier goed.

Er is nog veel meer, maar ga dat ook vooral zelf ontdekken en trek de stoute wandelschoenen aan. Maar, pas wel op… Voordat je het weet ben je verliefd op Valkenburg.

https://www.boon-heuvelland.nl/makelaar-valkenburg/