Woning Ontwikkeling
Image default
Dienstverlening

TENS is zeer effectief tegen pijn tijdens de bevalling

Gaat u binnenkort bevallen en heeft u aangegeven dat u geen ruggenprik of andere medicamenteuze pijnstilling wilt krijgen tijdens de bevalling? Maar vindt u, ondanks dat u erg achter uw besluit staat, het ook wel spannend omdat u weet dat een bevalling toch flinke pijn met zich mee kan brengen? Wij hebben bij MaMMaTENS een fantastische oplossing voor u: TENS tegen de pijn van de bevalling.

Nu denkt u misschien, ik wil geen pijnstillende middelen nemen tijdens mijn bevalling omdat hier altijd een risico voor de moeder en de baby aan kan zitten. Dat is bij TENS niet het geval. Het gebruik van een TENS apparaat bij bevalling is volkomen veilig voor u en uw baby.

Hoe zorgt het TENS apparaat voor pijnvermindering?

Het TENS apparaat geeft elektrische signalen af. Deze signalen bereiken het centrale zenuwstelsel via elektroden pleisters die op de huid geplakt zitten. Ons centrale zenuwstelsel zendt normaal gesproken pijnsignalen naar onze hersenen. Door een seintje van de hersenen nemen wij de pijn waar. Door de elektrische signalen van het TENS apparaat wordt het centrale zenuwstelsel in de war gebracht. Dit heeft als gevolg dat de pijnprikkel niet meer of nog maar nauwelijks naar de hersenen wordt verzonden. Gevolg is dus dat de pijn niet meer goed door de hersenen wordt geregistreerd waardoor de pijn dus niet meer goed wordt waargenomen. Meestal wordt de pijn geleidelijk minder tijdens het gebruik van TENS.

Tijdens de weeen, of het hierbij nu gaat om de ontsluitingsfase of de uitdrijvingsfase, kan TENS effectief worden ingezet. Het is handig om op een rustig moment of aan het begin van de bevalling de pleisters op de huid te plakken. Het TENS apparaat kan vervolgens aangezet worden wanneer nodig. Ook kan de intensiteit van de elektrische signalen tijdens een wee opgevoerd worden om nog doeltreffender te zijn tegen de pijn.

TENS is ook in te zetten tijdens de zwangerschap

Bent u voorbij de vierde maand van de zwangerschap en heeft u te kampen met flinke rugpijn? Ook voor rugpijn tijdens de zwangerschap kunt u het TENS apparaat inzetten! TENS is dus niet alleen inzetbaar tijdens de bevalling, ook voor kwaaltjes tijdens de zwangerschap werkt de pijntherapie TENS zeer goed.

https://mammatens.nl/