Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Tips bij het kiezen van gordijnen

Gordijnen bepalen de sfeer van je woonkamer of je slaapkamer en is daarom een goede investering waard. Het is belangrijk om de juiste gordijnen te kiezen voor jouw woning en interieurToch is het lastig om een beslissing te nemen die over een langere periode van invloed is. Een gordijn kan je niet elke maand wisselen (kan wel, maar beter van niet), daarom is lang en goed nadenken essentieel bij het uitkiezen van de perfecte gordijnen. Merk jij dat je hier moeite mee? Lees dan snel de tips die je hierbij kunnen helpen. 

Tip 1 Ga voor een veilige kleur 

Twijfel je over de kleur van de gordijnen? Ga in dat geval voor een veilige kleur zoals beige of witte gordijnen. Deze kleuren passen vaak bij elke meubelstuk en zullen dus er niet snel voor zorgen dat je spijt krijgt na je aankoop. Het kan ook zo zijn dat die fel paarse kleur jou helemaal tof lijkt en het past bij je nieuwste meubels. Dan moet je er natuurlijk helemaal voor gaan. Bedenk wel dat niet iedereen hier fan van zou kunnen zijn. Maar jij moet er bovendien elke dag tegen aankijken, dus doe wat goed voor jou aanvoelt. 

Tip 2 Stel je prioriteiten vast 

Niet iedereen wil dezelfde gordijnen. Zo kan je buurman houden van gordijnen die een verduisterende voering heeft en kan jij juist houden van licht doorlatende of semi-transparante gordijnen. Het is maar waar jij je fijn bij voelt. Zo kan het ook zijn dat de gordijnen in je slaapkamer een verduisterde voering moeten hebben en die in je woonkamer juist transparant. Je hoeft dus niet altijd dezelfde gordijnen voor je woonkamer en slaapkamer te kiezen. Kijk daarom naar de specificaties van verschillende gordijnen en stel een lijst samen waar jouw gordijnen aan moeten voldoen. Dit verkleint de spijt na aankoop, ook wel de cognitieve dissonantie genoemd. 

Tip 3 kies voor de juiste maten 

Het is nooit fijn om gordijnen te bestellen die over de vloer heen liggen of waar je juist onderdoor kan kijken. Meet dus altijd van tevoren de gordijnen op en kies de juiste maten. Daarnaast zijn de plooien ook belangrijk om te kiezen. Dubbele plooien hebben namelijk meer ruimte nodig om goed te vallen. Houd rekening met de plooien en maten die voor jouw interieur geschikt zijn. Met deze tips hoef jij je niet meer zorgen te maken over je aankoop en kan jij lang genieten van jouw gordijnen. 

Gerelateerde artikelen

Goede hypotheekadviseur in den bosch

Muren spuitwerk professioneel laten uitvoeren

Vergroot de levensduur van uw producten met een coating