Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Tips voor de bescherming van je hagen tegen insecten

Wanneer jij een strakke haag met een mooie luxe uitstraling wilt kan je op zoek gaan naar haag die past bij jou wensen.  Een onderhoudsvriendelijke haag die smal blijft en compact groeit, is natuurlijk een uitkomst. Nu kan je natuurlijk verschillende soorten planten als haag gebruiken.

De keuze is groot

Wanneer je op zoek gaat naar een haag in je tuin komt daar natuurlijk wel wat bij kijken. Je moet weten wat voor soort haagplant jij wilt hebben maar ook de hoogte van de haag is iets waar je rekening mee moet houden. Je hebt keuze uit verschillende soorten hagen maar iedereen kent natuurlijk de coniferen hagen wel maar buiten die om heb je ook de laurier, niet woekerende bamboe, liguster en beuk. Door de verschillende soorten planten kan je ook verschillende soorten insecten krijgen.

De Portugese laurier

De Portugese Laurier heeft in het Latijns de Prunus Lusitanica angustifolia. De Portugese Laurier groeit mooi dicht maar weer niet te breed en ook niet te snel. Door deze plant jaarlijks te snoeien houd je hem op de juiste en gewenste hoogte. Deze planten groeien ongeveer jaarlijks 20 tot 40cm. Wanneer je besluit om de Wintergroene Portugese Laurier te nemen dan is het vast fijn om te weten wat de eigenschappen zijn:

·        Wintergroen

·        Winterhard

·        Meer privacy door de haag

·        onderhoudsvriendelijk

·        De groei is compact en bossig

·        Kan aangeplant worden in de volle zon en schaduw

·        Geschikt tot 4 meter hoog

·        Kan op klei groeien

Liguster

De liguster wordt al heel erg lang gebruikt voor een haag. Het is ook een inheemse plant. Doordat ze sterk en gezond zijn kunnen ze ook wel een stootje hebben. Deze Liguster vormt een dichte haag door de fijnmazige vertakkingen van de takken.  De Latijnse naam van de Liguster is Ligustrum. De eigenschapen van de gezonde liguster zijn:

·        De liguster kan op allerlei gronden groeien, ook op klei

·        De liguster is sterk en gezond

·        In de herfst en winter laat de Liguster de bladeren vallen

·        Het is een inheemse plant die goed tegen ons klimaat kan

Wanneer je een jonge liguster hebt die groeit redelijk hard. Die kan wel twee meter in de hoogte groeien per jaar. Wanneer ze wat ouder worden en wat vaker gesnoeid zijn dan worden ze ook makkelijker in het onderhoud. Het beste is om ze in maart of april te snoeien en aan het eind van de zomer eventueel nog licht bijsnoeien zodat je ook een strakke haag houdt. Wanneer ze niet gesnoeid worden dan kunnen ze drie tot vier meter hoog worden en twee meter breed. Bij de ongesnoeide liguster komen er witte bloemen aan en die trekken insecten en bijen aan. De liguster moet ook van april tot oktober bemest worden met organische meststof. Voor het water geven kan je het beste een druppelslang gebruiken. Wanneer je liguster een gebrek heeft aan voedingstoffen of water kan je dit herkennen door de licht gele bladkleur of de lichte kleur langs de bladnerven. 

 

Gerelateerde artikelen

Een verdiepingsvloer is je huis; wel of niet doen?

De vele voordelen van laser ontharen in Eindhoven

Zonder stress en nervositeit je CBR theorie examen halen?