Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Veranda laten maken?

Zie jij ook altijd van die mooie veranda’s op tv, waar mensen dan zo lekker ontspannen zitten? Overweeg je daarom ook een veranda te laten maken?

Dan is het natuurlijk de vraag wat je allemaal daarvoor nodig hebt en wat dit allemaal gaat kosten. Heb nog geen idee waar je moet beginnen? Dan lees je hier waar je zoal aan moet denken, voor een mooie veranda bij jouw huis!

Wat je moet weten

Wat je moet weten voor het maken van een veranda, hoeft niet zoveel te zijn. Diegene die voor jou de veranda maakt, kan immers bij jou thuis de afmetingen opmeten. Wat je wel moet weten is wat de voorwaarden zijn voor de veranda.

Voor een veranda is eigenlijk bijna nooit een vergunning voor nodig. Er zijn wel voorwaarden waar de veranda aan moet voldoen. Zo mag een veranda qua oppervlakte nooit meer dan helft van de achtertuin beslaan. Ook mag het niet hoger zijn dan 5,4 meter. Is de veranda op of dicht bij de erfafscheiding? Dan mag u er aan die kant geen ramen in plaatsen. Ook wel logisch natuurlijk, anders is het een soort gluren bij de buren.

Wat kost een veranda?

Dat hangt onder anderen af van het materiaal en de constructie die je wilt. Mogelijke opties zijn:

  • Houten veranda
  • Vrijstaande veranda
  • Veranda tegen de woning aan
  • Aluminium/kunststof veranda
  • Veranda met dichte of open terrasoverkapping

Een houten veranda kan zo tussen de 1900 en de 4500 euro kosten. Het hangt af van de constructie die u kies en van het materiaal. Het hangt er ook vanaf wat u zelf mooi vindt natuurlijk. Douglas hout is bijvoorbeeld erg populair.

Steigerhout loungeset

Als u denkt dat u er met een prijsopgave van de klusjesman bent, dan vergist u zich waarschijnlijk. Wat dacht u van de aankleding en de meubels? Misschien wilt u ook nog wel een steigerhout loungset er bij kopen of een kacheltje, een tafeltje en nog wat stoeltjes? Maak dus ook voor jezelf een opsomming van alles wat je er nog bij wilt hebben, zoals bijvoorbeeld een steigerhout loungeset.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-loungeset/