Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Verbouwen? 3 redenen om een puincontainer te huren

Het produceren van afval heeft een slechte reputatie in een wereld waar duurzaamheid voor velen een prioriteit is. Bij een verbouwing bijvoorbeeld kun je helaas niet anders. Er zal altijd puin en afval gecreëerd worden. Hoofdzaak is om de verwerkingswijze van je afval te beïnvloeden en dit wel milieubewust te laten verlopen. Kies daarom voor het huren van een puincontainer. Hieronder worden de voordelen hiervan weergegeven. 

 

Duurzaamheid 

Met het huren van een puincontainer speel je bovenal duurzaamheid in de hand. Puincontainers kun je huren voor verschillende afvalstromen, waardoor je als het ware je puin en afval alsnog scheidt. Je afval wordt dus bij de bron gescheiden en kan weer gerecycled worden. Dit scheelt in energie, mankracht en kosten. Wanneer bouwafval goed ingezameld wordt, dan kan meer dan 98 procent hiervan hergebruikt worden tot nieuwe bouwmaterialen.

 

Tijd besparen

Het zelf heen en weer rijden naar een milieupark kost tijd. Tevens zorgt vervoer voor meer uitstoot van CO² in de atmosfeer. Door een puincontainer op je verbouwing locatie te plaatsen, bespaar je kortom tijd en verminder je uitlaatgassen. Ook kost het storten van vuil op een milieupark geld afhankelijk van hoeveel je brengt en hoe vaak je ernaartoe rijdt. Met een gehuurde puincontainer lever je dus ook een positieve bijdrage aan je portemonnee.

 

Bespaar je de huur van een aanhanger

Wanneer je zelf besluit je puin af te voeren, moet je sowieso een aanhanger huren. Een aanhanger huren kost geld en zit bovendien snel vol, waardoor je nog op en neer moet rijden naar de stort. Dit kost dus weer onnodig veel tijd, mankracht en ook geld. Dan kun je beter geld besteden aan een puincontainer, waar veel materiaal in kan en die door het verhuurbedrijf meteen geledigd wordt. Zit deze vol, maar ben je nog niet klaar met verbouwen kan deze ook gemakkelijk door het verhuurbedrijf gewisseld worden voor een nieuwe. Dit is ook het geval als je een bouwafval container bij Puincontainershop besteld!

 

Zo gemakkelijk

De chauffeurs van je verhuurbedrijf brengen je de puincontainer op de dag, dat je deze nodig hebt en halen de container ook weer op, wanneer je ermee klaar bent. Je kiest zelf de dag dat je hem voor het eerst nodig heeft en dat kan vaak al een werkdag nadat je de reservering geplaatst hebt. Een container mag je tot wel zes weken huurvrij huren. Tevens werk je met een puincontainer veiliger, omdat je een goede opslagplaats hebt voor je afval. Hiermee voorkom je dat puin rondslingert en gevaren oplevert.