Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Voordelen van een groene wand

Een groene wand is tegenwoordig erg populair voor kantoren. Het is een praktische manier om binnenshuis een groene hoek te creëren. Als je een beetje natuur in jouw werkruimte wilt brengen, maar niet weet hoe, dan is een groene wand zeker het overwegen waard.

Wat is een groene wand?

Groene muren zijn al enkele jaren erg in trek. Maar zoals alles wat succesvol is, heeft het verschillende herformuleringen gekregen om aan vele smaken, budgetten en omgevingen tegemoet te komen. Een van deze versies is de uitwerking met kunstplanten. Dit is een goede tactiek voor wie geen tijd heeft om een natuurlijke groene zone te creëren. Anders heb je niet voldoende ruimte voor planten om te groeien en gezond te blijven.

Waarom kiezen voor een kunst groene wand?

Een groene wand is in feite een tuin die verticaal is aangelegd. De planten worden in dit geval op ijzeren roosters of houten en bamboe structuren geplaatst. Het kunnen verschillende soorten planten zijn, waardoor een domino-effect ontstaat.

In het geval van kunst groene muren zijn de planten niet echt. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, meestal van kunststof. Op de website van Coolplant is het mogelijk kunstplanten te vinden, met een uitstekende afwerking, die sterk lijken op echte exemplaren. Dit geeft een fraai resultaat aan jouw groene wand, niet te onderscheiden van een wand gemaakt met natuurlijke planten.

Omdat dit type wand geen onderhoud of irrigatiesysteem nodig heeft, is het een ongelooflijke optie om te gebruiken voor kantoren, winkels, horeca of openbare ruimten.

Voordelen van het gebruik van kunst groene muren:

  • Kan buiten of binnen worden gebruikt;
  • Geen behoefte aan natuurlijke verlichting;
  • Bestand tegen klimaatverandering;
  • Kan in een geklimatiseerde omgeving blijven;
  • Trekt geen insecten en ongedierte aan;
  • Geen onderhoud nodig;
  • Sommige modellen fungeren als een akoestische barrière.

 

Gerelateerde artikelen

Een krabton: speciaal ontworpen voor twee of meer katten

Waarom zijn er zoveel verschillende woningwaardes als u gaat berekenen wat uw huis waard is

Biogroei.nl – De webshop voor biobestrijding