Woning Ontwikkeling
Image default
Kinderen

Waar let je op als je een luieremmer wil gaan kopen?

Waar let je op als je een luieremmer wil gaan kopen?

Ouders van Nederland opgelet de Luieremmer is echt onmisbaar als je net een kind hebt gekregen. Het kan namelijk zijn dat je wel 3 tot 5 luiers per dag gaat gebruiken. Je wil die geurende dingen niet gewoon in de prullenbak gooien en daarom is dit zo’n goede uitvinding. De betaalbare modellen beschikken vaak over een deksel die je open kunt trekken of kunt draaien. Echter kan dit onhandig zijn want een volle luier houd je altijd met 2 handen vast. Er zijn ook modellen in deze prijsklasse met een pedaal. Dit is echt een aanrader want als je met de voet hem bedient kun je allebei je handen gebruiken voor de luier. 

Je hebt ook nog iets duurdere modellen die bijvoorbeeld voorzien zijn van een cassette met plastic. Deze verpakken de luiers een voor een om zo te zorgen dat er geen nare geurtjes uit de emmer komen. Dit is best kostbaar maar het stinkt wel nooit. Sommige mensen hebben hier bezwaar tegen omdat plastic niet goed is voor het milieu. Dat kan een overweging zijn maar dan lever je wel iets in op gemak. Tevens is het belangrijk om goed de reviews door te lezen. Ouders geven hun ongezouten mening of deze positief of negatief is. Hierdoor weet je precies welke luieremmer aan te raden is en welke je moet laten staan.

Gemak en kwaliteit boven de prijs zetten

Wij raden ouders aan om het label best getest goed in de gaten te houden bij de aankoop van een luieremmer. Gemiddeld gebruik je deze 4 tot 5 jaar afhankelijk van de ontwikkeling van je kind. Het moet dus niet alleen gemakkelijk zijn, maar ook zolang mee kunnen gaan. Bovendien als je dan terug gaat rekenen over de jaren dan heb je de investering dubbel en dwars terug. Zeker als je anders ieder jaar een andere emmer moet kopen, want dit kan zomaar 2 keer zo duur zijn.