Woning Ontwikkeling
Image default
Kinderen

Waarom moet je op de fiets naar je werk?

Waarom moet je op de fiets naar je werk?

Je hebt vast wel eens gehoord van de voordelen van op een meisjesfiets 16 inch naar je werk gaan. Het is geen geheim dat sporten goed is voor je gezondheid. Lichamelijke activiteit verbetert je algehele kwaliteit van leven door je te helpen stress te verminderen, beter te slapen en je humeur te verbeteren. Het helpt ook om je gewicht laag te houden en vermindert het risico op een hartaanval of beroerte door de bloeddruk te verlagen. Fietsen verbetert ook het cholesterolgehalte en het versterkt je botten. Het is dus een uitstekende manier om meer dagelijkse fysieke activiteit in je leven te krijgen zonder extra tijd in de sportschool door te brengen of thuis ruimte in te nemen op een loopband. Mensen die naar hun werk fietsten, verbrandden gemiddeld 300 calorieën per dag meer dan mensen die lopend of met het openbaar vervoer reisden. Fietsen verlaagt het risico op chronische ziekten en daarnaast vermindert het de verkeersopstoppingen en luchtvervuiling, veroorzaakt door auto’s in drukke stadsstraten.

Het is beter voor het milieu

Het is beter voor het milieu. Weet jij wat beter is voor het milieu dan autorijden of het openbaar vervoer nemen? Fietsen! Uit een onderzoek van de Universiteit van Californië uit 2009 bleek dat fietsers bijna geen uitstoot produceren tijdens het fietsen. Ze helpen de luchtvervuiling en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen door autoritten te vervangen door fietstochten. Door met de fiets naar je werk te gaan in plaats van auto te rijden of het openbaar vervoer te nemen, kun je dus een enorme impact hebben op het verminderen van de vervuiling in je omgeving. Maak je geen zorgen dat je niet al je spullen kunt meenemen, want je kunt een fietstas kopen en je benodigdheden als een pasjeshouder erin plaatsen.

Het kost minder dan autorijden

Naast de gezondheidsvoordelen van fietsen, zijn er ook economische voordelen. Zoals we eerder vermeldden, is autorijden duur. Het tanken van je auto kost veel geld. Als je gemiddeld slechts 25 km per dag door de stad rijdt, geef je duizenden euro’s per jaar uit. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, zul je gedurende de hele levensduur honderden of duizenden aan onderhoud uitgeven. Wat als je in plaats van allerlei fossiele brandstoffen te verbranden door overal heen te rijden, op de fiets zou rijden? Hoeveel zou het dan kosten? Het zou helemaal niet veel kosten. Fietsen hebben geen speciaal onderhoud nodig, behalve dat ze schoon en veilig tegen diefstal moeten worden gehouden. Er zijn geen grote kosten vooraf aan het gebruik van deze methode voor woon-werkverkeer. Je kunt zelfs met je kinderen fietsen op hun kinderfiets.

Je hebt meer kans om een ​​goede houding te hebben als je naar je werk fietst

Je hebt meer kans om een ​​goede houding te hebben als je naar je werk fietst. Geniet van de rit en het landschap. Geniet van de lichaamsbeweging terwijl je tegelijkertijd naar de plek gaat waar je heen moet. Je kunt genieten van de frisse lucht terwijl deze je gezicht raakt terwijl je door stadsstraten en landweggetjes raast. Fietsen laat je genieten van de natuur in al haar pracht en praal. Dit alles zal je helpen om een ​​beter humeur te krijgen voor je werk. Dit komt omdat je niet chagrijnig wordt van het drukke verkeer dat anders  je dag zou kunnen verpesten. Fietsen is goed voor je gezondheid, maar het is ook goed voor je geestelijke gezondheid.