Woning Ontwikkeling
Image default
Verbouwen

Waarom het belangrijk is om uw kelder snel waterdicht te maken

Wanneer u problemen heeft met wateroverlast in uw kelder, is het verstandig om uw kelder snel waterdicht te maken. Als u hier te lang mee wacht, kan dit namelijk vervelende gevolgen met zich meebrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dure waterschade, ongedierte en schimmels. Helaas is het vrijwel nooit eenvoudig om een kelder waterdicht te maken. Daarom is het verstandig om hiervoor de hulp in te schakelen van een professional. BODIMA is gespecialiseerd in het oplossen van dergelijke problemen en is dan ook een uitstekende keuze.

De gevolgen van wateroverlast in uw kelder

Wateroverlast in uw kelder kan talloze nadelige gevolgen hebben. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met:

  • Schimmels.
  • Rottende kozijnen.
  • Verzandende voegen.
  • Ongedierte.
  • Waterschade aan voorwerpen.
  • Loslatende verf of behang.

Als u dit lang genoeg door laat gaan, worden deze problemen steeds groter en zal het ook steeds lastiger worden deze volledig op te lossen.

Hoe maakt BODIMA uw kelder waterdicht?

BODIMA uit Breda, Noord-Brabant, heeft jarenlange ervaring in het oplossen van bovengenoemde problemen. Ze gaan hierbij als volgt te werk:

  1. Ten eerste wordt er contact met u opgenomen om het probleem te bespreken en een afspraak te maken.
  2. Vervolgens doen de experts van BODIMA een evaluatie van de benodigde werkzaamheden, waarna zij op basis van de specifieke eigenschappen van uw kelder bepalen wat de beste werkwijze is. Hierbij wordt gekozen uit verschillende mogelijkheden, waarbij de volgende twee technieken het meest worden gebruikt:

–          Voegbanden. Deze worden zowel gebruikt ter afdichting van bestaande scheuren als ter voorkoming van het mogelijk ontstaan van scheuren. De elastische banden zorgen ervoor dat er niet langer water naar binnen kan komen via de scheuren en voorkomen bovendien dat de scheuren niet groter worden.

–          BODIMA-Procedé. Dit verwijst naar het aanbrengen van enkele mortellagen op de muren en vloer. Deze mortellagen bestaan uit een mengsel van zand, cement en waterdichtingsproducten die er samen voor zorgen dat de kelder volledig waterdicht wordt.

  1. Wanneer alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt alles nogmaals zorgvuldig gecontroleerd. Pas als ook deze controle naar tevredenheid is afgerond, is de klus echt geklaard.

Al met al kunt u het dus gerust aan BODIMA, de specialist uit Breda, Noord-Brabant, overlaten om uw kelder waterdicht te maken.

https://bodima.eu/