Woning Ontwikkeling
Image default
Energie

Wat is het beste energiecontract voor een appartement?

Ben je sinds kort de trotse eigenaar van een appartement? Of woon je al langere tijd in jouw appartement? In beide gevallen is het verstandig om een goed vergelijk te maken. Met compare energy (energie vergelijken) ben je in staat om direct het juiste energiecontract af te sluiten. Daarmee weet je de kosten laag te houden, terwijl het energiecontract ook perfect op jouw appartement en situatie aansluit.

Schat je stroomverbruik in

Allereerst is het aan te raden om jouw stroomverbruik goed in te schatten. Hoe je dat kunt doen? Daarvoor kun je gebruik maken van handige tools. In deze tools kun je aangeven welke apparaten je in jouw appartement hebt staan en wat het vermogen van deze apparaten is. Vervolgens toont de tool direct aan met welk energieverbruik je ongeveer rekening kunt houden. Dit klopt natuurlijk niet volledig, maar het geeft je wel een handige indicatie.

Doe navraag bij buren

Als je in een appartement gaat wonen, heb je hoe dan ook met buren te maken. Deze buren hebben zelf ook een energiecontract af moeten sluiten. Je kunt dan ook aan hun vragen voor welk energiecontract zij gekozen hebben. Uiteraard hoef je hen niet één op één te kopiëren, maar je kunt hierdoor wel de juiste richting op gewezen worden.

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Heb je inzicht in het te verwachten stroomverbruik? Dan is het zaak om een heel goed vergelijk te gaan treffen. Let hierbij goed op het soort energie, op het prijskaartje en eventueel op het welkomstcadeau.

Bestaat er ook nog verschil in energie? Nee, eigenlijk niet. De Oxxio energie is dezelfde energie als die door andere energieleveranciers geleverd kan worden. Er bestaat echter wel een belangrijk verschil tussen groene- en grijze stroom. Met het oog op de duurzaamheid is het aan te raden om te kiezen voor groene stroom!

Door een goed vergelijk te maken, kun je uiteindelijk voor het beste energiecontract kiezen. Als je een beetje geluk hebt, krijg je ook nog een mooi welkomstcadeau van jouw nieuwe energieleverancier. Sommige leveranciers strooien echt met cadeaus; nog meer reden om een goed vergelijk te maken!