Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Wat is het beste moment om je woning te verkopen?

Het verkopen van je woning wil je natuurlijk op de beste tijd doen en ook voor de beste prijs, het is dus belangrijk om te weten welke periode het beste is om je huis te verkopen. Het klikt namelijk best gek maar en zijn echt periodes waarin het beter is om je huis te verkopen. Hieronder kun je meer lezen over welke periode het beste is om je huis te verkopen volgens een makelaar

Voorjaar

Het voorjaar is het beste moment om je woning te verkopen, dit is namelijk al vele jaren op rij het beste verkoop moment geweest. Een van de redenen hiervoor is dat mensen in het voorjaar vaak een stuk gelukkiger zijn, dit komt mede door het weer. Woningen zijn ook een stuk aantrekkelijker wanneer de tuin in de bloei staat en het zonlicht naar binnen schijnt. Doordat mensen in het voorjaar ook een stuk gelukkiger worden zijn ze vaak op zoek naar iets nieuws en geven ze zichzelf dus ook de tijd om rond te kijken naar een nieuw huis. 

September

Naast dat het voorjaar populair is om je huis te verkopen is september ook een goede maand, helaas wel met een wat minder leuke reden. In de zomervakanties vinden er namelijk veel scheidingen plaats doordat mensen constant met elkaar zijn. Na de zomer gaan ze dus op zoek naar een nieuwe woning. 

Wanneer moet je je woning niet verkopen

De maanden waarin er bijna geen woningen worden verkocht zijn de maanden van december tot en met februari, dit komt door alle feestdagen. Doordat dit zulke drukke maanden zijn hebben mensen bijna geen tijd om op zoek te gaan naar woningen, deze maanden zijn overigens vaak ook duur door alle feestdagen die er zijn. Er wordt namelijk veel uit eten gegaan en er worden cadeaus gekocht.