Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Wat niemand je vertelt over de elektrische haard: de opmerkelijkste voordelen

Over elektrische haarden doen veel sprookjes en fantasieverhalen de ronde. Zo zou dit type haarden veel stroom verbruiken. Veel mensen denken ook dat elektrische haarden visueel een stuk minder mooi zijn dan bijvoorbeeld pelletkachels of houthaarden. Dit zijn slechts twee simpele voorbeelden van hoe veel particulieren denken over het fenomeen elektrische haard.

Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat elektrische haarden veel voordelen hebben te bieden. Onverwachte voordelen zelfs. Wat precies de meerwaarde is van het kopen van een elektrische haard leggen we je in dit artikel uit. Elektrische haarden hebben namelijk meer positiefs te bieden dan veel mensen denken. We brengen de grootste voordelen voor je in kaart in dit artikel!

 

Je hebt voortaan geen rookgasafvoer meer nodig

Mensen die een houthaard of pelletkachel hebben, moeten hiervoor – als deze nog niet aanwezig is – en speciaal rookgasafvoersysteem laten aanleggen. Een afvoerpijp voor rookgassen is een project dat flink in de papieren kan lopen en je al snel honderden tot wel mee dan duizend euro kan kosten. Een groot pluspunt van een elektrische haar is dat je hierbij helemaal geen afvoersysteem nodig hebt. Dat scheelt natuurlijk niet alleen veel geld, maar ook moeite en tijd omdat je geen aparte afvoer hoeft (te laten) aanleggen. Verder is het milieu behoorlijk blij met jouw keuze. Met een elektrische haard beperk je de CO2-uitstoot namelijk aanzienlijk! En dat is een stuk beter voor de luchtkwaliteit en dus voor het milieu!

 

Een elektrische haard is een voordelige en dus slimme keuze

Voor een elektrische open haard heb je geen speciale brandstof nodig, zoals hout of gas. Dat scheelt enorm. Gemiddeld kost het verwarmen van je woonkamer of huis met een elektrische haard slechts 0,05 euro per uur. Dat is natuurlijk erg voordelig en bespaart je een hoop geld. Qua energieverbruik zijn houthaarden of gashaarden aanzienlijk prijziger. Dus tel uit je winst en kies slim door te gaan voor een elektrische haard!

 

Bij een elektrische haard staat het gebruiksgemak op nummer één

Een haard thuis is leuk, maar minder leuk als je er veel werk aan hebt. Met name mensen die kiezen voor een houtkachel of een pelletkachel, zijn aan deze verwarmingssoorten meer tijd kwijt dan ze lief is. Neem bijvoorbeeld een houtkachel. Wil je deze voor een langere tijd goed op temperatuur houden, dan moet je geregeld brandhout toevoegen om de kachel goed werkend te houden. Met een elektrische haard heb je hiervan geen last: het enige dat nodig is, is het inpluggen van de stekker, zodat je elektrische haard stroom krijgt en aangezet kan worden. Fijn aan een elektrische haard is verder dat je deze haarden tegenwoordig gemakkelijk via en afstandsbediening of een app kunt bedienen. Je kunt gewoon lekker in je luie stoel blijven zitten of op de bak hangen, zonder dat je veel hoeft te doen om de haard in werking te zetten. Met een pelletkachel of houthaard ben je voortdurend in de weer om het vuur aan te wakkeren en te laten branden. Met een elektrische haard ben je van dit soort ellende af en kun je genieten van het vlammenspel en de ontspanning van het warme interieur!

 

Veel keuze aan modellen en typen elektrische haard kachels

Het prettige aan een elektrische haard is bovendien dat er genoeg te kiezen valt als je een variant elektrische kachel zoekt die past bij jouw wensen en eisen. Of je nu van een moderne woning stijl houdt of van een klassieke woninginrichting: er zijn elektrische haarden die passen bij jouw smaak. Oriënteer je goed op de mogelijkheden. En geniet vooral van het extra comfort dat je krijgt als je een elektrische haard laat installeren.