Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Wat voor kantoorkasten zijn er allemaal?

Een kantoor wordt over het algemeen volgens een vast stramien ingericht. In die zin, dat verstelbare bureaus, comfortabele bureaustoelen, een zithoek voor informele overleggen en kasten onmisbaar zijn. De basis wordt aangevuld met een aantal leuke planten, om het geheel wat vrolijker te maken. Ook de koffiemachine en een kantine ontbreken niet. Hoewel het op basis van dit stramien makkelijk lijkt om een kantoor in te richten, is dat het vaak niet direct. Welke kasten heb je bijvoorbeeld nodig? Er zijn tal van verschillende soorten kasten verkrijgbaar. In dit artikel lees je meer over onmisbare kantoorkasten.

#1: voorraadkasten voor op kantoor

Allereerst wil je een kast voor het opbergen van de voorraden. Denk aan een voorraadkast met koffiebonen, theezakjes, enzovoorts. Daarnaast wil je een voorraadkast met de voorraden aan kantoorartikelen. Je kunt hierbij denken aan pennen, notitieblokken, visitekaartjes, paperclips, enzovoorts. Door dergelijke spullen netjes op te bergen in een kast, houd je het kantoor opgeruimd. Het staat erg rommelig, wanneer deze voorraden in het zicht zijn. Tegelijkertijd is het geen optie om de voorraad pas aan te vullen als deze op is.

#2: boekenkasten in je kantoor gebruiken

Minder storend is het, wanneer je voor een open boekenkast op kantoor kiest. Het kan zelfs heel leuk zijn om een wand met een groot aantal boeken te maken. De kaft van deze boeken maakt dat de kast er als geheel heel kleurrijk uit komt te zien. Daarbij is een dergelijke boekenkast een goede divider tussen een zithoek voor informeel overleg en de rest van het kantoor. Je hebt zo minder last van elkaar en altijd een plekje om je even terug te trekken gedurende de werkdag voor de nodige ontspanning. Ook niet onbelangrijk: de boeken zelf komen van pas tijdens het uitvoeren van je werk!

#3: archiefkasten met een slot erop

Een derde type kast die niet mag ontbreken op kantoor is de archiefkast. Vaak wordt gekozen voor een archiefkast met een slot. Tegenwoordig zijn er steeds meer kantoorruimtes zonder losse ruimtes. Dit betekent dat iedereen bij de archiefkast kan komen, op het moment dat je zelf niet op kantoor aanwezig bent. Daar waar je niet alle stukken door iedereen in wil laten zien. Denk bijvoorbeeld aan informatie over personeel, informatie over contracten met leveranciers, enzovoorts. Een archiefkast met slot biedt uitkomst! Naast de archiefkasten met slot komen ook modellen zonder slot van pas. Gebruik ze voor niet-geheime administratieve stukken. In het assortiment van Archiefkasten-shop.nl vind je een ruim aanbod kantoorkasten.

#4: algemene kasten voor losse spullen

Tot slot worden er vaak algemene kasten op de werkvloer gebruikt. Denk aan kasten waar je even snel iets in weg kunt leggen op het moment dat je een zakenpartner of klant verwacht. Ook handig is zo’n kast, wanneer je medewerkers de mogelijkheid wilt geven om stukken op kantoor te laten liggen aan het eind van de dag. Met flexwerkplekken is het vaak geen optie om deze stukken op het bureau te laten slingeren. Tip: zorg dat je de kasten enigszins aankleedt, door bijvoorbeeld een paar potjes met planten op de kast te zetten!