Woning Ontwikkeling
Image default
Gezondheid

Wat zijn de gevolgen van een burn-out?

De effecten van burn-out kunnen psychologisch, fysiologisch, gedragsmatig en organisatorisch zijn, volgens een 2022 International Journal of Environmental Research and Public Health-studie.

“Burn-out doorbreekt sociaal-economische status en carrièretypes, en de kosten zijn hoog”, zegt Parneet Pal, chief science officer van Wisdom Labs, een adviesbureau dat zich richt op mentaal, emotioneel en sociaal welzijn op de werkplek. “Het ondermijnt niet alleen je gevoel van effectiviteit en betrokkenheid op het werk, maar het schaadt ook je gezondheid.”

Verder bleek uit het APA-onderzoek dat “bijna drie op de vijf werknemers negatieve effecten van werkgerelateerde stress rapporteerden, waaronder gebrek aan interesse, motivatie of energie (26%) en gebrek aan inspanning op het werk (19%). Ondertussen 36% rapporteerde cognitieve vermoeidheid, 32% rapporteerde emotionele uitputting en een verbazingwekkende 44% rapporteerde fysieke vermoeidheid – een toename van 38% sinds 2019.”

Met andere woorden, burn-out heeft meer dan een significante impact op werkende individuen. Het goede nieuws is dat er dingen zijn die je kunt doen om je gelukkiger te voelen op het werk.

Heb jij het idee dat je in een burn-out zit? Dan kun je altijd een Gratis Burn-Out Test doen. In deze test kun jij er direct achterkomen in welke fase van je burn-out je zit en of je uberhaupt in een burn-out zit. Deze test is een absolute aanrader omdat het je direct inzicht geeft in hoe jij je voelt. 

Verder is het verstandig om met een coach aan de slag te gaan. Hoe eerder jij je stressklachten aanpakt, hoe beter en hoe sneller je herstel zal verlopen.

Een burn-out hoeft niet voor eeuwig te duren.

https://nickdewaard.nl/burn-out-test/