Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Wc verstopping oorzaken, gevolgen en oplossingen

Een verstopt wc, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gekregen. Een pretje is het niet, voornamelijk niet wanneer je op dat moment juist bezoek hebt. Daarom is het belangrijk dat je een verstopte wc zoveel mogelijk probeert te voorkomen en daarom is het belangrijk om te weten hoe een verstopte wc juist ontstaat. In onderstaande blog ontdek je alles wat je ooit hoefde te weten over een wc verstopping!

 

 De oorzaken van een verstopte wc

 

Een verstopt toilet heeft verschillende oorzaken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je wc verstopt geraakt is door teveel toiletpapier of doekjes te gebruiken. Of als er dingen doorgespoeld worden die helemaal niet in het toilet horen, zoals speelgoed van kinderen, maandverband, of andere objecten die je niet kunt doorspoelen. De oorzaak van een toiletverstopping licht niet altijd binnenshuis. Zo kan het voorkomen dat je septische put overvol is, en ook daardoor kan je wc verstopt zijn.

 

 De gevolgen van een verstopte wc

 

Dat een verstopte wc geen pretje is, hoeven we je niet te vertellen. Maar een verstopte wc heeft nog een aantal andere nare gevolgen. Zo spreekt het voor zich dat je de wc niet zal kunnen gebruiken wanneer het verstopt is. Daarnaast zal je wc na enige tijd ook een nare geur beginnen verspreiden. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk vermijden Daarom is het belangrijk dat je de wc problemen altijd tijdig oplost.

 

 Hoe moet je een wc ontstoppen?

 

 

Er zijn verschillende manieren om je wc zelf te ontstoppen. Het eerste wat je kunt doen, is proberen het overtollige papier (of andere vastzittende objecten) uit de toiletpot te verwijderen met de hand. Als dit niet lukt kan je gebruik maken van een wc-ontstopper. Zorg er wel voor dat de zuignap van de ontstopper het hele gat bedekt, anders zal de wc-ontstopper niet effectief genoeg zijn. Het is niet moeilijk om een wc-ontstopper te gebruiken; zorg er gewoon voor dat je de zuignap op het gat van de wc-pot zet, en je vervolgens de stok omhoog en omlaag drukt (let erop dat de zuignap niet loskomt). Het kan soms nodig zijn om dit een paar keren te herhalen. Als het na een aantal pogingen niet lukt, dan kan het zijn dat er andere middelen nodig zijn om je wc te ontstoppen.

Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om ontstoppingsproducten te gebruiken. Ontstoppingsproducten zijn bijtende producten die de obstakels in je wc-pot proberen te vernietigen. Let wel op met het product, want het product is erg straf en kan dus gevaarlijk zijn bij contact met de huid (afhankelijk van hoe sterk het product is). Ontstoppingsmiddel is een middel dat meestal wel lukt, maar je mag het ook niet teveel gebruiken. Dit omdat het anders de wc-pot of je leidingen kan aantasten.

Nog een alternatief is de ontstoppingsveer, deze plaats je in de wc-pot en de veer plooit zich vervolgens naar de afvoer. Duw de veer steeds zo ver mogelijk en draai nadien aan de slinger. Dit zal helpen om de verstopping vrij te maken.

 

 Wanneer heb je een loodgieter nodig?

 

Als de bovenstaande middeltjes niet of onvoldoende helpen dan kan het raadzaam zijn om een loodgieter in te schakelen. Het kan namelijk zijn dat het nodig is om je wc te demonteren en dit kan je het best door een professional laten doen. Op zoek naar een goedkope loodgieter uit Amstelveen? Dan hoef je niet langer te zoeken, want loodgieter Amstelveen doet al je loodgietklussen voor een lage prijs. Naast het ontstoppen van je toilet, doet loodgieter Amstelveen nog veel meer, zoals CV installaties en onderhoud en het oplossen van plafond- en daklekkages. Zoek dus niet langer naar een goedkope loodgieter uit Amstelveen!

https://loodgieter-amstelveen.nu/ontstoppen/

Gerelateerde artikelen

Een eerlijke hypotheekadviseur uit Den Bosch

Hypotheekadvies Tilburg helpt je met het kopen van je droomhuis

Dakdekkersbedrijf Amsterdam helpt u in weer en wind