Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Hoe je het beste minder tijd besteden kunt aan huishoudelijke taken

Heb je al eens uitgerekend, hoeveel tijd je per jaar kwijt bent aan de huishouding? Het is wellicht meer dan je denkt. Tijd die je misschien wel liever anders had willen besteden? Als jij niet zo’n fan bent van poetsen, dan is dit jouw kans op een leuker leven, met minder poetsen!

Hoeveel tijd zijn we gemiddeld kwijt?

Een vraag die meer mensen zich blijkbaar afvragen. In 2016 is er door het CPB een onderzoek naar gedaan.  Gemiddeld blijken wij 21 uur te besteden aan ons huishouden. Daarmee bedoelt men de zogenaamde huishoudelijke zorgtaken. De meeste tijd koste het koken, opruimen, schoonmaken en de was doen. Dit was zo’n twee uur per dag. Dat andere uur ging voornamelijk op aan boodschappen doen.

Binnenkant rolluiken schoonmaken

Ja dat stond niet in het lijstje van waar het meeste tijd in gaat zitten. Maar onthoudt goed dat tijd relatief is. Klussen zoals ‘binnenkant rolluiken schoonmaken’ hoort meestal in het rijtje klussen waar je enorm tegenop ziet. De jaarlijks terugkerende items zijn dat vaak. Die klussen kosten jouw mentaal namelijk ook veel tijd.

Tijd besparen in de huishouding

Wil je dus tijd besparen in de huishouding? Dan is het slim om af te wegen waar jij het meest tegen opziet tegen wat jou de meeste tijd kost in werkuren. Je moet dus bekijken waarom jij minder tijd wil kwijt zijn aan de huishouding. Wil je vooral mentaal meer rust? Dan is het wellicht slimmer om de binnenkant rolluiken schoonmaken, over te laten aan een professionele partij.

Wil je wekelijks profijt ervaren? Dan kun je beter kijken hoe je koken, opruimen, schoonmaken, de was doen en boodschappen doen in minder tijd kunt doen of kunt uitbesteden. Het kan ook een optie zijn om te zorgen voor minder werk. Oftewel: hoe zorg je bijvoorbeeld voor minder was?

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/