Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Welke binnendeur past het beste bij jouw interieur?

Als je aan je interieur denkt, zijn de binnendeuren waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt. Een bankstel of een mooi behang liggen misschien meer voor de hand, maar als de binnendeuren bij de rest van je interieur passen maakt dat de kamer compleet.

 

Eerst wat praktische zaken

Het is belangrijk om na te denken over de plaats van de binnendeur. Als de keuken bijvoorbeeld door een deur van de woonkamer wordt gescheiden, kun je kiezen voor een deur met glas. Dit zal een meer open sfeer creëren en het ruimtelijker en lichter doen overkomen. Wanneer de binnendeur een kantoor of toilet afsluit, is er meer privacy gewenst. Kies daarom voor een volledig dichte deur, zodat de ruimte afgesloten kan worden van de rest van de woning. Ook de locatie van de binnendeur is van invloed op het type deur. In een grote ruimte is een openslaande deur of draaideur een goede optie. Als je daarentegen een kleiner oppervlak hebt, kan het wijs zijn om verstandig met je ruimte om te gaan en te kiezen voor een harmonicadeur of schuifdeur. Laat je hiervoor informeren door een professional.

 

Stijlvolle binnendeuren creëren

Van een industriële tot een authentieke stijl, er zijn verschillende soorten binnendeuren. De kleur van de deur is essentieel voor de uitstraling. Vaak kiezen mensen voor witte binnendeuren, maar tegenwoordig worden zwarte binnendeuren ook steeds populairder. Een zwarte binnendeur springt vaak meteen in het oog. In combinatie met glas zorgt het voor een moderne en industriële uitstraling. Zoek je juist een rustige uitstraling, dan zijn witte deuren geschikt. Maar ook deuren in dezelfde kleur als de muur kunnen rust en eenheid creëren.

 

De finishing touch

Een niet te missen onderdeel van een stijlvolle binnendeur is de deurklink. Deurklinken zijn er in alle soorten en maten. Heb je bijvoorbeeld de deur in dezelfde kleur geschilderd als de muur? Dan kun je met de deurklink toch subtiel opvallen. Denk bij het kiezen van een deurklink ook eens aan een antieke variant. Het kan je interieur net die extra touch geven die het nodig heeft.

Iedereen heeft zijn eigen stijl, zijn eigen ideeën en natuurlijk zijn eigen budget. De beste manier om stijlvolle binnendeuren voor jouw woning te vinden is een goede oriëntatie. Denk goed na over de plaats van de binnendeur, de stijl die je wilt uitstralen en de mensen met wie je in huis woont en dan kom je zeker de binnendeur tegen die je elke dag wil openslaan.

 

Bron: Renovatienieuws.nl