Woning Ontwikkeling
Image default
Groothandel

Welke soorten zout worden gebruikt in onthardingszout?

Onthardingszout helpt mee om uw hard water om te toveren tot zacht water. Onthardingszouten zorgen er namelijk voor dat de calcium en magnesium ionen, die worden opgenomen door de harstkorrels van uw waterontharder, afgevoerd worden met als resultaat dat uw water zacht en vol van smaak blijft. Uw harsfilters worden als het ware door het regeneratiezout gereinigd, doordat het zout vrij van verontreinigingen is en een hoog zuiverheidsgehalte heeft. Regeneratiezout kunt u gemakkelijk aanschaffen bij uw lokale doe-het-zelf-zaken of u koop het bij H. van Namen B.V.

 

Welke soorten zout worden gebruikt?

U heeft natuurlijk niet slechts een onthardingszout. U krijgt het zout in verschillende vormen, zoals blokken, tabletten en korrels. Deze kunt u vervolgens weer onderverdelen op basis van de samenstelling van het zout. Zo vindt u: ingedampt zout, zeezout en rotszout. Alle soorten kunt u prima gebruiken om water te ontharden, maar het onderhoud laat wel wat verschil zien.

Ingedampt zout

Ingedampt onthardingszout bestaat uit onopgelost zout uit mijnen dat verdampt wordt. Dit is het onthardingszout met de beste kwaliteit, omdat er tussen de 99.6 en 99.99 natriumchloride te vinden is in dit type zout. Dit wordt vervolgens vacuüm geperst in tabletten, waardoor er geen opeenhopingen plaatsvinden van zout, vuil en water.

Zeezout

Wanneer u zeewater natuurlijk verdampt, krijgt u zeezout. Dit type zout bestaat voor ongeveer 85 procent uit natriumchloride. Dit type zout krijgt u meestal in kristalvorm of korrels.

Rotszout

Rotszout wordt uit de bodem gehaald. Dit type zout heeft ook een natriumchloride gehalte van 99 procent, maar het belangrijkste ingrediënt van het zout is calcium sulfaat. Een gevolg hiervan is dat het regeneratiezout bestaande uit rotszout sneller aankoekt in uw waterontharder, waardoor u deze sneller moet laten reinigen.

Hoeveel zout verbruikt u?

Het onthardingszout wordt vermengd met water tot pekelwater en op die manier reinigt het de harstkorrels van uw waterontharder. Hoe vaker de waterontharder zijn werk moet verrichten, des te vaker wordt er zout gebruikt. Het waterverbruik bepaalt daarom het zoutverbruik. Ook de hardheid van uw leidingwater draagt hieraan bij. Hoe harder het water, hoe harder uw waterontharder moet werken, hoe sneller u uw zout moet bijvullen.

https://www.vannamen.nl/