Woning Ontwikkeling
Image default
Cadeau

Wat niet te geven als kraamcadeaus

Het internet staat vol met ideeën en webshops over leuke kraamcadeaus, de kans is dus groot dat jij al wat leuks hebt verzonnen om te geven aan de ouders to be! Voordat je dit gaat kopen is het misschien handig om onderstaande tips te overwegen wat je juist niet moet geven. Het kan namelijk zijn dat de ouders dit zelf al gekocht hebben, of juist omdat iedereen al met dit cadeau komt aangelopen.

Welke cadeaus zijn een no-go?

Kleding Tuurlijk, als je de enige bent die dit zou doen is het een goed idee! Dat ben je echter helaas nooit. De aankomende ouders komen waarschijnlijk al om in de babypakjes, schoentjes en slabbetjes. Het probleem bij het geven van kleding is meestal ook dat deze kleding maar kort gedragen kan worden. Een baby groeit snel, dus de meeste kleding zijn na een half jaar alweer te klein.

Opvoedkundige boeken

Ouders hebben als geen ander geleerd over het opvoeden van baby’s in de afgelopen negen maanden, het laatste wat ze dus willen is een boek over het opvoeden van kinderen. Kinderboeken zijn over het algemeen een leuk cadeau, mits ze voor de kleine zelf zijn. Bijvoorbeeld voorleesboeken of plaatjesboeken.

Knuffels

Ook een leuk cadeau om te geven, maar je kunt ook hier achter in de rij aansluiten. Alhoewel veel soortgelijke cadeaus krijgen geen probleem is, bij een knuffel is er meestal toch maar één favoriet. De rest wordt niet meer naar omgekeken. Een leuk cadeau wat echter vaak wordt vergeten, maar eenvoudig middels volgende link is te bestellen: een tutpopje met naam van het kind. Zo heb je iets origineels én unieks voor de baby.

Wat zijn dan wel leuke cadeaus?

Cadeaus hoeven niet altijd leuk te zijn voor de baby, denk ook aan papa en mama! Hier helpen vooral de praktische kraamcadeaus veel bij. Dingen als luiers, babydoekjes en verzorgingsartikelen kunnen erg duur zijn. Ze worden ook nog eens dagelijks gebruikt. De ouders zullen dit erg waarderen! Een ander leuk cadeau is bijvoorbeeld speelgoed voor op iets latere leeftijd. Denk dan bijvoorbeeld aan een houten fietsje of voetbal. Wat ook vaak helpt is gewoon te vragen of er nog cadeauwensen zijn, de ouders weten vaak het beste wat zij nodig hebben.