Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

10 tips: woning kopen in Eindhoven

Een woning kopen in Eindhoven kan een hele uitdaging zijn. Woningen in Eindhoven zijn namelijk ontzettend gewild. Toch is het niet onmogelijk om ook voor jou die ideale woning te vinden. Wij zetten de 10 beste tips voor je op een rijtje.

Tip 1: Een huis huren

Twijfel je nog of je een huis in Eindhoven wil kopen of huren? Een huis huren in Eindhoven is ook zeker goede optie die vaak wordt gekozen. Voor huurhuizen zijn verschillend overzichtssites beschikbaar. Deze zetten het actuele aanbod binnen Eindhoven voor je op een rijtje. Ook op Facebook kun je meerdere groepen vinden waarin huurhuizen worden aangeboden. Zo blijf je beter op de hoogte van het actuele aanbod en vind je sneller een passend huis. Huurprijzen in Eindhoven liggen over het algemeen lager dan de prijzen in andere grote steden. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Tip 2: Een huis kopen

Ook voor koophuizen vind je meerdere overzichtssites die het actuele aanbod voor je op een rijtje zetten. De bekendste hiervan is Funda, maar er zijn ook verschillende platformen die zich gericht hebben op de lokale markt. Je kunt kiezen voor een woning uit de vrije markt. Daarnaast is er ook een groot aanbod van sociale huurwoningen van een woningcorporatie. Ideaal als je met een kleiner budget toch midden in Eindhoven wilt wonen.

Tip 3: Kies je favoriete buurt

Eindhoven kent verschillende bruisende buurten. Zo kun je kiezen voor een huis in De Bergen, het Dommelgebied, Downtown, Emmasingel, Strijp-R&T, Strijp-S of Woensel-West.  Ook in de omgeving van Eindhoven zijn ontzettend leuke woningen te vinden. Wijk dan bijvoorbeeld uit naar de prachtig groene dorpen en steden zoals Geldrop, Meehoven Nuenen, Veldhoven of Waalre.

Tip 4: Denk aan je partner

Als je samen met je partner naar Eindhoven wilt verhuizen, kun je hem of haar snel thuis laten voelen. Neem je partner eens mee naar een van de geweldige clubs of een andere sociale activiteit. Kijk ook of je partner snel aan het werk kan in de omgeving van Eindhoven (hint: waarschijnlijk wel, want Eindhoven is de creatieve hot spot van Nederland!). Zo maak je het ook voor je partner een stuk aangenamer om naar Eindhoven te verhuizen.

Tip 5: Bekijk je financiële mogelijkheden

Een woning kopen in Eindhoven kan soms flink in de papieren lopen. Hiervoor heb je ten eerste een hogere hypotheek nodig. Controleer eerst hoe hoog je hypotheek maximaal mag zijn. Een hogere hypotheek staat ook gelijk aan hogere maandlasten. Controleer ook of je deze maandelijks kunt betalen.

Tip 6: Denk aan de toekomst

Wil je binnenkort een eigen bedrijf beginnen en hiervoor een kantoortje in je huis inrichten? Of is er misschien gezinsuitbreiding op komst in de vorm van een kindje of een huisdier? Houd hier allemaal vast rekening mee. Zo kun je direct een toekomstbestendig huis kopen en hoef je niet over een paar jaar weer op zoek naar een nieuwe woning in Eindhoven.

Tip 7: Bereid je voor op het kooptraject

Met het bezichtigen van een passend huis in Eindhoven ben je er nog niet. Als je een bod hebt uitgebracht dat geaccepteerd wordt, begint het kooptraject pas echt. Bereid je daarom goed voor op dit traject. Praat erover met familie of vrienden, of neem hiervoor een aankoopmakelaar in de arm.

Tip 8: Loop geen onnodig risico

Een huis kopen is al spannend genoeg. Daarbij wil je niet dat er allerlei onnodige risico’s komen kijken. Spreek dus zo veel mogelijk door met bijvoorbeeld een makelaar in Eindhoven of hypotheekadviseur. Zo voorkom je nare verrassingen op een later moment.

Tip 9: Vraag een waardebepaling aan voor je huidige huis

Heb je op dit moment al een huis? Vraag alvast een waardebepaling aan. Zo weet je wat je huis nog oplevert. Deze opbrengst kun je vervolgens gebruiken om het budget voor je nieuwe woning te bepalen.

Tip 10: Je plan B

Wil het allemaal niet vlotten met de aanschaf van je nieuwe woning? In Eindhoven zijn verschillende alternatieven te vinden voor tijdelijke huisvesting. Zo woon je toch al in Eindhoven en kun je ondertussen nog doorzoeken naar dat perfecte huis voor jou.