Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

De beste manieren om je woning te verduurzamen

Verduurzamen van onze woning wordt een steeds belangrijker thema. Niet alleen kan het je een hele hoop geld besparen, maar is het ook beter voor je milieu. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we de beste manieren voor je op een rijtje gezet. Uiteraard is het aan jezelf om te bepalen welke het beste bij jou past en wat de mogelijkheden zowel bouwtechnisch alsook financieel voor je zijn. Wel is het goed om te weten dat er vaak ook allerlei financieringsmogelijkheden zijn wanneer het gaat om het verduurzamen van je woning. Wil jij weten welke manieren het beste zijn, lees dan snel verder!

Isolatie

Het isoleren van je huis is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit kan op een aantal verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om je spouw te isoleren, maar ook het dak, de vloer en vervangen van je ramen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Door je huis te isoleren zorg je ervoor dat de warme langer binnenblijft en de kou beter buiten. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder energie hoeft te gebruiken, wat niet alleen goed is voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Uiteraard snappen we dat het niet direct mogelijk is om alles aan te pakken, maar stap voor stap kom je een heel eind.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn naast isolate de bekendste vormen van het verduurzamen van de woning. Logisch, want met zonnepanelen zie je namelijk direct resultaat. Je bespaart op je energierekening, waardoor jij de prijs van zonnepanelen in no-time hebt terugverdiend. De huidige terugverdientermijn ligt zelfs op maar zo’n 5 tot 8 jaar. Gezien zonnepanelen zeker 15 tot 20 jaar meegaan, kun jij in de periode daarna genieten van gratis energie. Hoe fijn is dat?

Voordelen van verduurzamen

Naast het feit dat je direct veel geld kunt besparen, zorgt het ook voor een stukje waardevermeerdering van je woning. Doordat je minder kosten hebt aan energie, is het voor een eventuele koper natuurlijk aantrekkelijker om je huis te kopen. Daarnaast krijg je ook een beter energielabel, wat ook de waardering van je huis ten goede komt. Je bespaard dus niet alleen direct op de maandelijkse lasten, maar zorgt er ook voor dat de waarde van je woning flink wordt vermeerderd. Dus twijfel jij of het iets voor je is, dan is het zeker goed om eens met een specialist te gaan praten. Zo kunnen ze een duidelijk rekensommetje voor je maken, wat een bepaalde investsering je op lange termijn nu eigenlijk daadwerkelijk opleverd.