Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

De ins en outs van een dakraam hor

 

We zitten op het moment van schrijven nog volop in de winter, maar stiekem denken we al weer vooruit naar de zomerperiode. We zijn al weer aan het kijken waar we tijdens de vakantie naar toe willen. Maar is je huis al zomerproof? Daarmee bedoelen we, ben je straks bestand tegen de nadelen van de zomer? Zo is het verstandig om een dakraam hor te plaatsen.

Vliegen, muggen en andere insecten

Heeft de zomer ook nadelen dan? Jazeker. Wat te denken van al die vliegen, muggen en andere insecten. Die komen in de zomer ook allemaal weer voorbij. Buiten in de tuin kun je er al last van hebben. Zeker als je iets zoets te eten of te drinken hebt op de tuintafel. Dit kan bijvoorbeeld de ranja van je kinderen zijn.

Maar binnen in huis wil je deze diertjes al helemaal niet hebben natuurlijk. Maar de kans dat ze binnen komen is groot omdat tijdens de warme zomerdagen er nog wel eens een deur of raam open blijft staan. Als je daar geen voorzorgsmaatregelen in neemt, loop je het risico in de nacht lek geprikt te worden door de welbekende indringers. De muggen.

Horren

Maar gelukkig kunnen we iets doen om te voorkomen dat deze vliegebeesten binnen komen. We kunnen namelijk horren plaatsen.

Zo kunnen we een hor plaatsen bij de deur. Dit kan een hordeur zijn die je openklapt net als de deur zelf. Het kan ook een plissé rol hor zijn. Deze rolt op in een cassette. Het voordeel is dat je deze makkelijker laat zitten als de zomer voorbij is. Hij zit verder niet in de weg.

Voor de ramen kunnen we ook horren plaatsen. Tegenwoordig zie je veel de draai kiep ramen. Als je voor deze ramen een voorzet hor plaatst, kun je het raam gewoon op de kiepstand zetten. Zodoende kun je de ruimte luchten/ventileren en komen er toch geen muggen en dergelijke binnen.

Dan is er nog het dakraam. Deze zien we op het zolder. Het is wel prettig om dit dakraam ook open te kunnen zetten in de zomer. Sowieso als je op het zolder de wasmachine en de droger hebt staan. Kan er geen raam open, dan wordt het er wel erg warm.
Een dakraam is over het algemeen ook met een kiepstand open te zetten. Hierdoor is het mogelijk om er een voorzet hor voor te maken. Alleen zit deze hor dan aan de binnenkant en niet zoals bij een draai kiepraam op een slaapkamer aan de buitenkant.
Wat ook kan is wederom het idee van een plissé hor, maar dan speciaal voor dakramen. Dit is een hor die ook in een cassette schuift. Zodoende kun je hem ook in de winter rustig laten zitten.


Bron: Makelaargemak.nl