Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Een matrasbeschermer voor de beste bescherming

Ben je op zoek naar een matrasbeschermer? Dan ga je al gauw merken dat er veel verschillende varianten zijn. Een keuze maken is hierdoor nog niet heel eenvoudig. Je moet met veel factoren rekening houden. Zelfs factoren waar je in eerste instantie niet aan gedacht zult hebben. Bij verschillende winkels heb je veel verschillende beschermers in het assortiment. Voordat je de verkeerde keuze gaat maken, is het goed om eerst onderstaande informatie door te nemen. Want wat is een goede matrasbeschermer?.

 

De matrasbescherming zorgt voor vochtafvoer

Een matrasbeschermer is de laag tussen het bedbodem en het matras. Deze kan van veel verschillende materialen gemaakt worden. De meest voorkomende varianten zijn vilt of latex noppen. Door deze beschermer zal condensvorming niet meer voor komen. Het helpt namelijk bij de vochtafvoer, zodat schimmel en andere narigheden wegblijven uit huis. Tevens zal jouw matras nooit meer verschuiven. Zelfs als je een onrustige slaper bent, blijft het matras op zijn plek en raakt jouw lattenbodem niet beschadigd. Het kan daarom altijd een goede oplossing zijn voor iedere slaapkamer, zolang je maar voor de goede optie gaat.

 

Een betere nachtrust door temperatuurregeling

Een matrasbeschermer is er dus voor een goede ventilatie tussen de lattenbodem en het matras. Gedurende de nacht kun je het warm krijgen, waardoor de ventilatie de temperatuur kan regelen. Dit gebeurt namelijk niet alleen met een matras, dekbed of onderlaken, maar ook door de bescherming. De luchtdoorlatendheid zorgt er daarbij voor dat er minder transpiratie plaatsvindt. Jouw lichaamstemperatuur zal verbeteren en je hebt een rustige slaaphouding. Daarbij is het een hygiënische oplossing, doordat vocht niet meer doordringt in het matras en de rest van jouw beddengoed.

 

De matrasbeschermer wassen voor meer hygiëne

Ondanks dit voordeel ziet nog niet iedereen de reden om een matrasbeschermer aan te schaffen. Het kan jou echter veel ellende besparen en levert ook geen hoge kostenpost op. Wanneer de beschermer vies is, kun je hem ook gewoon wassen. Tot 60 graden kan de beschermer namelijk doorstaan. Dit zorgt er tevens voor dat huisstofmijt geen kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Hier kun je dus alleen maar profijt van hebben. Mocht je nog meer bescherming willen, dan kan een molton hier ook nog bij hebben. De dubbele bescherming laat jou jarenlang genieten van jouw matras en laat geen onbedoelde vlekken achter van het transpireren. Check altijd of jouw dekbedovertrek op dezelfde temperatuur gewassen kan worden als je matrasbeschermer. Dit scheelt wassen.

 

Ga voor de beste afmeting van jouw beschermer

Een matrasbeschermer is daarbij voor ieder bed aan te schaffen. Je kunt hiervoor naar de maten gaan kijken. Meet daarom altijd eerst het bed en het matras op. De lengte- en breedtematen moeten hierop aangepast worden. Het is belangrijk dat je een beschermer aanschaft die net zo lang en breed is of juist iets groter. Zo weet je zeker dat jouw volledige matras beschermd wordt en je uiteindelijk echt geen verschuivingen meer krijgt. De afmetingen zijn dus eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de aanschaf van een beschermer, omdat je zo meer comfort krijgt tijdens het slapen. Tot slot voeg je de andere kenmerken toe. 

Gerelateerde artikelen

Jacuzzi of spa laten ingraven

Latex spuitwerk laten uitvoeren door verf spuiter

Glasfolie voor woning