Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Je woning verbeteren? Kies dan voor een PU gietvloer!

Een nieuwe vloer nemen kan best een lastige keuze zijn. Je wilt niet alleen dat de vloer goed past bij de rest van het interieur, je wil natuurlijk ook dat de vloer goed onderhouden kan worden en daarnaast wellicht nog meer voordelen biedt. Al met al kom je dan al gauw uit bij de PU gietvloer. Toch is het nog niet voor iedereen bekend wat dit precies voor een vloer is. In deze tekst gaan we hier naar kijken. Ook kijken we naar de verschillende voordelen die de vloer biedt. Als laatst kijken we naar de gietvloer prijzen.

Wat zijn gietvloeren precies?

 

Dan is het eerst belangrijk om te kijken wat dit precies voor vloeren zijn. Bij deze vloer gaat het net iets anders dan bij andere vloeren. Dat zit hem namelijk in de manier waarop de vloer in de woning geplaatst wordt. Deze vloer wordt namelijk uit verschillende ingrediënten gemaakt. De ingrediënten worden gezamenlijk gemengd totdat er een vloeistof ontstaat. Deze vloeistof wordt vervolgens over de ondervloer gegoten. Anders dan bij bijvoorbeeld een parketvloer dus. Die wordt namelijk in losse onderdelen gelegd in plaats van gegoten. De PU gietvloer onderscheidt zich dus van de andere vloeren. Dat biedt dan vervolgens ook verschillende voordelen.

Wat zijn de voordelen van gietvloeren?

 

Aan deze manier waarop een vloer wordt gelegd, zitten dan ook verschillende voordelen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de vloer aansluitend is en ook geen naden en lijnen heeft. Hierdoor is de vloer veel beter te onderhouden. De dweil kan gewoon makkelijk over de vloer glijden zonder dat er vuil tussen naden blijft zitten. Ook blijft er natuurlijk überhaupt geen vuil hangen tussen de naden waardoor de vloer sowieso veel schoner blijven. Toch is dat niet het enige voordeel aan de vloer. Het is namelijk ook een groot voordeel dat de vloer gemengd kan worden in een hele hoop verschillende kleuren. Op die manier is de vloer natuurlijk aan te passen aan alle interieurs en daardoor de ideale vloer voor alle kamers en ja we hebben het dan echt over alle kamers. De vloer is namelijk ook nog eens waterdicht. Dat zorgt ervoor dat de vloer ook heel goed geplaatst kan worden in een kamer als de badkamer. Ook de keuken is een prima vertrek om de vloer te kunnen ontvangen.

Prijs van gietvloeren

 

Toch is het lastig om gietvloer prijzen te noemen. Er zit natuurlijk een heel groot verschil in de ruimtes waar de vloer geplaatst kan worden. Ook is het dan nog eens zo dat de vloer verschillende ingrediënten kan bevatten die zorgen voor andere eigenschappen in de vloer. Ook in de verschillende kleuren kunnen nog verschillen zitten van de prijs.

Gerelateerde artikelen

Je muur wit verven? Dit zijn de opties

De hoogwerker, een musthave voor ieder bouwbedrijf!

Huis kopen in Enschede, Almelo of Hengelo?