Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Meer licht in je keuken, hoe kun je dat realiseren?

Een gezellige woning bestaat uit verschillende elementen, maar lichtinval is toch wel een van de belangrijkste. Er zijn verschillende manieren waarop je je woning, en dan vooral je keuken, lichter kunt maken. Op zoek naar inspiratie voor een sfeervolle woning? Lees verder voor enkele handige tips!

De beste tips voor een lichtere keuken

 

1. Grote ramen zijn troef

De eerste manier om meer licht in je keuken te krijgen, spreekt voor zich: ga voor grotere ramen. Natuurlijk is het laten plaatsen van nieuwe ramen geen klein werkje en er komen heel wat kosten bij kijken. Als je aan de andere kant sowieso al van plan bent om renovaties te laten doen in je keuken, is nu misschien het moment om ook je ramen en upgrade te geven.

 

Het voordeel van deze aanpak is dat er voortaan vooral meer natuurlijk licht in je keuken zal vallen. Het resultaat is dat de ruimte een stuk gezelliger en opener oogt, wat natuurlijk bijdraagt aan je leefcomfort en de algemene uitstraling van de ruimte.

 

2. Kies de juiste verlichting

Hoewel natuurlijke lichtinval erg belangrijk is, zijn er ook nog andere factoren die bijdragen aan de sfeer in je keuken: de verlichting in de ruimte zelf. Let hierbij vooral op het type lamp dat je kiest, want dat zal bepalen hoe fel of warm het licht is.

 

Tegenwoordig kan je kiezen uit een breed gamma aan LED- of andere lampen die warmer of juist kouder ogen. Voor een gezellige sfeer is warme verlichting vooral interessant, terwijl je met koudere lampen dan weer een moderne en chiquere uitstraling teweegbrengt.

 

3. Het kleurenpalet is ook van belang

Vaak wordt het belang van kleurkeuze onderschat als het gaat om verlichting en de sfeer in de keuken. Het licht dat in je keuken valt of door je verlichting gecreëerd wordt, zal immers pas volledig tot zijn recht komen wanneer in de ruimte ook de juiste kleuren aanwezig zijn.

 

Hoe donkerder de muren, de vloer en het plafond, hoe warmer de keuken waarschijnlijk zal ogen. Aan de andere kant zullen lichte basiskleuren, zoals beige, zorgen voor een lichtere ruimte. Let dus zeker op je kleurkeuze als je renoveert of je keuken een make-over geeft. Je kan altijd advies vragen bij een speciaalzaak of kleurenspecialist over kleuren en de laatste keukentrends, zodat je zeker de juiste keuzes maakt.

 

Een sfeervolle woning kan niet zonder de juiste kleuren en voldoende licht. Of je nu de laatste keukentrends volgt, je eigen ding doet of houdt van een klassieke inrichting, er zijn meer dan genoeg manieren om je keuken lichter te maken en je wooncomfort een niveau hoger te tillen.