Woning Ontwikkeling
Image default
Verbouwen

Over welke eigenschappen beschikken scharnierschroeven?

Afhankelijk van het karwei dat je wenst uit te voeren kan je vaststellen dat er in de praktijk behoeften kan zijn aan verschillende soorten schroeven. Eén van de verschillende soorten schroeven die op de markt zijn terug te vinden zijn de zogenaamde scharnierschroeven. Voor deze exemplaren geldt dat ze beschikken over verschillende, concrete eigenschappen. Denk hierbij aan de volgende:

  1. De schroeven kunnen mooi verzinkt worden in het kozijn;
  2. Er kan mee worden voorkomen dat het hout van het kozijn gaat splijten;

Nog een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij scharnierschroeven heeft te maken met het feit dat ze leverbaar zijn in verschillende kleuren. Dit zorgt ervoor dat ze altijd perfect zullen matchen met het object waarin je ze wenst te verwerken. In ieder geval, zou jij graag meer te weten willen komen over de eigenschappen en mogelijkheden van deze soorten schroeven? Dan moet je vooral even snel verder lezen. Je komt er hieronder namelijk alles over te weten!

Wat maakt scharnierschroeven zo bijzonder?

Door gebruik te maken van scharnierschroeven kan worden voorkomen dat het hout van je kozijn gaat splijten. Bovendien kan er eveneens worden vastgesteld dat de kop van de scharnier schroef in het kozijn kan verzinken. Dit laatste is een niet onbelangrijk detail. Het zorgt er namelijk in de praktijk voor dat er een zeer mooie evenals afgewerkte indruk kan worden gerealiseerd. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat het gebruik van scharnierschroeven er eveneens voor zal zorgen dat niet alleen je deur, maar ook je ramen perfect kunnen worden afgesloten. Er zijn dus zeker best wat interessante voordelen verbonden aan het gebruik van scharnierschroeven.

Deze schroef variant is ook verkrijgbaar in het zwart

Wist je naast bovenstaande dat scharnierschroeven ook aangekocht kunnen worden in een zwarte kleur? Heel wat mensen denken dat ze voor deze schroeven louter en alleen zijn aangewezen op de standaard metalen grijze kleur. Dat is dus niet correct. In plaats daarvan is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een exemplaar dat is voorzien van een zwarte kleur. Voor deze scharnierschroeven geldt uiteraard dat ze zich het beste lenen voor bijvoorbeeld zwart deurbeslag. Op deze manier wordt voorkomen dat de schroeven nog in een zwarte kleur gestopt dienen te worden.

Is voorboren vereist of niet?

Scharnierschroeven beschikken over een zogenaamde zelfborende punt. Dit is meteen ook de belangrijkste reden waarom er naar deze schroeven vaak wordt verwezen als zijnde zelfborende schroeven. In de praktijk betekent dit dat voorboren doorgaans niet is vereist. Ondanks het feit dat voorboren sowieso bij een groot aantal verschillende houtsoorten niet is vereist moet het gezegd dat het in bepaalde gevallen toch best interessant kan zijn om dit wel te doen. Dit is onder meer het geval wanneer er sprake is van zacht hout zoals bijvoorbeeld vuren. Ben je van plan om toch voor te boren? Dan zal je kunnen vaststellen dat het in de praktijk altijd interessant is om gebruik te maken van een dunnere boor dan de schroef dik is. Onder meer voor een scharnierschroef geldt dat er doorgaans een behoorlijk gewicht aan hangt waardoor er sprake moet zijn van voldoende grip.

Gerelateerde artikelen

De juiste vloertegels kiezen

Een uniek bedrijfspand laten bouwen zonder zorgen

Wilt u een container huren?