Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Vloertegels in de keuken

Eén van de belangrijkste aspecten bij de renovatie of bouw van keukens is de keuze van de vloeren en bekledingen, die immers niet alleen een esthetische rol spelen in de omgeving, maar ook de functionaliteit en hygiëne van de ruimte zelf in de weg staan. Aangezien er vele soorten bekledingen op de markt zijn, met verschillende modellen, kleuren, maten, materialen en vormen, bekijk nu enkele tips die we hebben voorbereid zodat u niet in de war raakt te midden van zoveel mogelijkheden! 

Denk aan de stijl van de decoratie

Bij de keuze van de bekleding van uw keuken moet u rekening houden met de algemene stijl van de rest van de decoratie en proberen een concept te volgen. Als de decoratie modern, oneerbiedig en leuk is, zet dan in op gekleurde bekledingen. Als uw keuken meer klassiek en traditioneel is, geef dan de voorkeur aan witte, keramische of porseleinen tegels. Als uw keuken een vintage stijl heeft, investeer dan in hydraulische tegels.

Denk aan de kwaliteit van het materiaal

Bij de aankoop van keukencoatings moet u niet alleen de prijs en de schoonheid van het materiaal in acht nemen, maar moet u zich ook richten op de kwaliteit van het product, het kiezen van betrouwbare merken en het beoordelen van de kosten-batenverhouding van de stukken, rekening houdend met de duurzaamheid, de waterdichtheid en de garantie van de coating. Vergeet niet dat te goedkope producten vaak kwetsbaarder zijn en onregelmatigheden vertonen, waardoor in dit geval de aanvankelijke kostenbesparing later duurder wordt.

Kies kleuren voor hun effecten

Wist u dat coatings ook het potentieel hebben om effecten en sensaties in omgevingen te creëren? Coatings in bijvoorbeeld oranje, rode of gele tinten fleuren de keuken op, maar kunnen ook de eetlust opwekken. Heldere coatings vergroten op hun beurt de ruimte visueel en geven het gevoel van reinheid weer. Dus, welk effect wil je bereiken?

Kies voor praktische bekledingen

De coatings verfraaien niet alleen de keuken, maar beschermen de plek ook tegen vocht, vuil en vet en voedselresten. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor resistente, praktische en gemakkelijk te reinigen materialen. In die zin zijn zowel keramische als porseleinen tegels zeer aan te bevelen. Meer poreuze coatings moeten worden vermeden!

Geruite tegels

Deze kleine decoratieve stukjes van glas, hars of keramiek zijn in verschillende tinten te vinden en kunnen eenvoudig op de muur worden aangebracht.

Hydraulische tegels

Hydraulische tegels zijn gekleurde handgemaakte coatings van cement. Om het decoratieve effect te versterken, is het interessant om ze te plaatsen op de muur aan de onderkant van de gootsteen en, als je de schoonheid van hydraulische tegels wilt combineren met de kracht van keramische tegels, inzet op een gedrukte porseleinen tegel.

Keramiek

Dit is een traditionele coating die wordt gemaakt van klei en diverse andere anorganische verbrande grondstoffen. Het uiterlijk van deze tegel kan rustieker of verfijnder zijn, afhankelijk van het product dat u kiest.

Porseleinen tegels

Elegant en gemakkelijk te reinigen, porseleinen tegels zijn zeer aan te bevelen voor keukens omdat ze resistent zijn en een lagere wateropname hebben dan vele andere soorten coatings.

https://www.detegelboutique.nl/vloertegels