Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Wat doet de makelaar Hoogeveen?

Wil je binnenkort je huis verkopen? Dan ben je vast al opzoek geweest naar een geschikte makelaar in Hoogeveen. Maar wat kost een makelaar Hoogeveen nou precies? En wat doet een makelaar voor dat geld? Wat mag je verwachten van een goede makelaar Hoogeveen bij de verkoop van je huis?

Transparant en eerlijk

Allereerst moet de makelaar transparant en eerlijk zijn. De makelaar Hoogeveen wordt betaald door een percentage van de verkoopprijs van jouw huis te ontvangen. Dit wordt ook wel ‘courtage’ genoemd. Dit percentage wordt vooraf afgesproken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast mag je een goede presentatie van het huis verwachten. Voor een snelle en goede verkoop is het enorm belangrijk om verzekerd te zijn van een goede presentatie op internet. Het is van belang om goed vindbaar te zijn op internet en op te vallen tussen alle andere huizen die te koop staan in de regio. De makelaar Hoogeveen moet dit dan ook goed regelen. Hij kan hiervoor zorgen door goede en professionele foto’s, een virtuele tour met 360 graden beeldmateriaal, heldere 3D plattegronden en een goede omschrijving van het huis.

Kosten makelaar Hoogeveen

Om die presentatie te realiseren, moeten er kosten gemaakt worden door de makelaar Hoogeveen. Dit zijn opstartkosten die door veel makelaars in rekening worden gebracht. Een goede makelaar is echter zo overtuigt van de eigen aanpak, dat ze deze kosten voor eigen rekening nemen, en de klant dus geen opstartkosten betaalt. Omdat de makelaar Hoogeveen  pas achteraf alles betaald krijgt, stopt deze nog meer energie in het verkopen van je huis. Ook is het van belangrijk dat er een goede waardebepaling wordt gemaakt. Sommige makelaars geven standaard een hoge waarde op, zodat klanten geloven dat ze bij hen meer voor hun huis krijgen dan bij andere makelaars. Dat leidt er helaas toe dat het huis vaak te lang en voor een te hoge prijs te koop staat, om uiteindelijk voor een lagere prijs te worden verkocht. En dat is uiteindelijk voor alle partijen nadelig, zowel voor jou als voor makelaar Hoogeveen. Bij de makelaar in Hoogeveen kun je dus een eerlijke prijs en goede service verwachten.