Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Werken verzwaringsdekens voor kinderen?

We hebben als mens allemaal slaap nodig. De één wat meer dan de ander, maar iedereen heeft baat bij een goede nachtrust. Dat geldt ook voor een kind. Als je kijkt naar een baby dan slaapt hij of zij vaak goed als hij ingebakerd is met een slaapzak of hydrofiele luier. Het geeft de baby rust om strak ingepakt te zitten.

What’s the fuzz about verzwaringsdekens?

Net als in de buik bij mama. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij een volwassen persoon die onder een verzwaringsdeken slaapt. En dit geldt ook voor een kind. Dus heb je misschien een kind dat niet goed slaapt. Komt het moeilijk in slaap? Dan is een verzwaringsdeken misschien wel de oplossing.

Slaap lekker..

Slaap is een super belangrijk onderdeel van je leven en voor een kind nog veel meer. Er wordt gezegd dat een kind tot 12 jaar oud gemiddeld 11 uur slaap moet hebben, maar de meeste kinderen komen daar niet aan en slapen zo’n 9 uur per nacht of vaak nog minder dan dat.

Wat ze op het internet over verzwaringsdekens zeggen

Als een kind s nachts goed slaapt dan is het overdag alerter en rustiger. Deze dekens worden ook heel vaak gebruikt bij kinderen die ADHD hebben. De deken zorgt voor een geborgen en rustig gevoel. Hierdoor slaapt het kind vaak beter dan met een gewone deken. Zoek je een verzwaringsdeken voor je kind? Zoek dan op verzwaringsdekens voor kinderen en ontdek welke verschillende soorten er allemaal zijn. Als je kind er voor het eerst onder gaat slapen probeer hem dan eerst samen een keer overdag uit. Leg de deken langzaam over je kind heen en blijf erbij.

Blijf vragen en zoeken naar het antwoord

Vraag wat hij of zij van de deken vindt. Zo kunnen jullie samen ervaren hoe dit is. Helaas worden deze dekens op dit moment nog niet vergoed door je zorgverzekering, maar naar verwachting gaat dit over een aantal jaar wel gebeuren.